Ένταση, προσαγωγές και ισχυρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα (video)




Ένταση είχαμε στο Σύνταγμα, λίγο πριν από τη μαθητική παρέλαση. Σύμφωνα με το Έθνος ομάδα 10-12 ατόμων φώναζαν συνθήματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τα ΜΑΤ και στη συνέχεια να προσαχθούν από την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Την ίδια ώρα ήταν έντονα τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα, υπό το φόβο επεισοδίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Αρχές είχαν εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια τόσο στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας όσο και στη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει στην πρωτεύουσα στις 25 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, στην προσαγωγή δύο ατόμων επειδή διαδήλωναν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος πριν την μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα προχώρησε η αστυνομία.

Οι δύο πολίτες ήταν σε μια ομάδα πολιτών που μοίραζαν φυλλάδια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο αρχικά απώθησαν μέχρι την αρχή της οδού Ερμού τα περίπου 20 άτομα που μοίραζαν φυλλάδια και στη συνέχεια αστυνομικοί προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ τα δύο άτομα.

Ο ένας από τους δύο προσαχθέντες είναι το μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Μαντάς

Τα μέτρα
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο κάποιοι να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τους 21 κανονιοβολισμούς που ρίχνονται κάθε τέτοια ημέρα στον Λυκαβηττό.

Επιπλέον έχει ήδη δημιουργηθεί λίστα (σ.σ. με φωτογραφίες) για μεμονωμένα άτομα ή ομάδες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κινητοποιήσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Η ΕΛΑΣ δεν θέλει να συμβούν απρόοπτα στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Οι αστυνομικοί έχουν εντολή με κάθε μικρή αφορμή να προσαγάγουν κόσμο- κάτι που έγινε ήδη με τις δύο πρώτες προσαγωγές από την πλατεία Συντάγματος), ώστε να μην προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, πέρα από Θεσσαλονίκη και Αττική, ιδιαίτερα επίφοβες για επεισόδια στις παρελάσεις είναι η Πέλλα, Κατερίνη, Βέροια, Έδεσσα, Γιαννιτσά κι άλλες πόλεις της βορείου Ελλάδος.

Στην Αθήνα, περίπου 850 αστυνομικοί διατέθηκαν για την υλοποίηση του σχεδίου ασφαλείας που αφορά την μαθητική παρέλαση και 1.600 για εκείνο της στρατιωτικής παρέλασης, όπως είχε αναφέρει στο ρεπορτάζ του το OPEN TV.

Εκτός των άλλων, σε κλοιό ασφαλείας θα είναι η εξέδρα των επισήμων για την αποτροπή τυχόν απειλητικών κινήσεων σε βάρος στελεχών της κυβέρνησης και άλλων επισήμων. Επιπλέον φόβος των αξιωματικών της ΕΛΑΣ ήταν μήπως υπάρξει κάποια αιφνιδιαστική συμβολική ή άλλου είδους ενέργεια από τους συμμετέχοντες (μαθητές αλλά και στρατιωτικούς).

Ενισχυμένα θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα γίνει η δοξολογία.

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Και φέτος, η καρδιά της Ελλάδας “χτυπά”στους Αρκιούς: Ο Χρήστος, δεν θα παρελάσει μόνος…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: