Η επίμαχη φωτογραφία που "κατέβηκε" από το λογαριασμό του ΝΑΤΟ, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει στο λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και προκαλεί αντιδράσεις. Πηγή φωτογραφίας: @tcsavunma

Παρέμβαση Αποστολάκη για τη φωτογραφία των Τούρκων δυτών: Αφαιρέθηκε από το λογαριασμό του ΝΑΤΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Αντιδράσεις προκαλεί η φωτογραφία που ανάρτησε, μεταξύ άλλων, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και στην οποία απεικονίζονται δύο Τούρκοι βατραχάνθρωποι να έχουν αναπτύξει στο βυθό του κόλπου της Σούδας την τουρκική σημαία, στο πλαίσιο της νατοϊκής άσκησης ναρκοπολέμου «Αριάδνη».

Η αντίδραση της Ελλάδας, ήταν αμεση ζητώντας την κατάργηση της αναδημοσίευσης στο δημοσίευμα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας από τη ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ στα social media.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ: “Μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και η φωτογραφία αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό”.

Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας.

Η άσκηση ARIADNE-19 διοργανώθηκε από την Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου, στη θαλάσσια περιοχή Νότια Κρήτης.

Στο πλαίσιο της άσκησης, κατέπλευσαν στον κόλπο της Σούδας αρκετά πολεμικά σκάφη της Νατοϊκής δύναμης SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2). Μεταξύ αυτών ήταν και το τουρκικό ναρκαλιευτικό TCG Akçakoca, ενώ στο πλαίσιο της άσκησης, όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, που δημοσίευσε και τις φωτογραφίες, έγινε εκπαίδευση για την καταπολέμηση των ναρκών και εκρηκτικών.

Η επίμαχη φωτογραφία που “κατέβηκε” από το λογαριασμό του ΝΑΤΟ, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει στο λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και προκαλεί αντιδράσεις.

 • Σύμφωνα με πηγές του Ελληνικού Πεταγώνου και του Πολεμικού Ναυτικού, εκείνο που έχει σημασία είναι το “ολισθημα” του ΝΑΤΟ με την αναπαραγωγή μιας τέτοιας εικόνας. Επιπλέον αυτή την ώρα υπάρχουν συνομιλίες ανάμεσα στο υπουργείο Άμυνας και το ΥΠΕΞ, για το πώς θα κινηθούν σε σχέση με την πρακτική που ακολούθησε η Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, αποτελεί, μεγάλο ατόπημα το γεγονός ότι η ναυτική διοίκηση του ΝΑΤΟ, προχώρησε σε επαναδημοσίευση της συγκεκριμένης εικόνας, μέσω Twitter. Μάλιστα, η Ελλάδα ζήτησε να αφαιρεθεί από το Twitter του ΝΑΤΟ η εικόνα, κάτι το οποίο έγινε άμεσα.

Η Γαλλία φέρνει διαρκώς νέες προτάσεις για τις φρεγάτες Belhara: Αγκάθι η χρηματοδότηση…

1 Comment on "Παρέμβαση Αποστολάκη για τη φωτογραφία των Τούρκων δυτών: Αφαιρέθηκε από το λογαριασμό του ΝΑΤΟ"

 1. Σπυριδων | March 20, 2019 at 10:05 AM | Reply

  Οι Ουιγουροι – Σελτζούκοι μας λένε Γιουνανηδες!!

  Αναρωτιέστε πως το ανεχόμαστε αυτό;

  Εδω όχι μόνο ανεχόμαστε αλλά το έχουμε και καμάρι να μας λένε Γραικούς και Χελληνες! Στο Γιουνανηδες θα κολλήσουμε;

  Πρέπει να απαιτήσουμε erga omnes για το όνομα “ΕΛΛΑΣ“ αλλά να το θέλουμε πρώτα εμείς!!

  Αν δεν κάνουμε κάτι τόσο απλό αλλά και βασικό όπως είναι η ονομασία της πατρίδας μας πως θέλουμε να δούμε προκοπή;;

Leave a comment

Your email address will not be published.


*