Πρώτη θέση και δώρο στον Ολυμπιακό από τον Ομπράντοβιτς και την Φενερμπαχτσέ




Ένα… δώρο έκανε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και η Φενερμπαχτσέ στον Ολυμπιακό,

επικρατώντας της Αρμάνι, στο Μιλάνο, με 104-90. Η τουρκική ομάδα «κλείδωσε» την πρώτη θέση, αν και οι Σλούκας, Βέσελι και Λοβέρν έμειναν στην Πόλη, ενώ ο Γκούντουριτς δεν ήταν στο 100% και αγωνίστηκε μόλις 12’24” απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Τζέιμς Νάναλι πέτυχε 26 πόντους για τη Φενέρ. Πλέον, η ομάδα του Πειραιά κρατά στα δικά της χέρια την πρόκριση στα πλέι οφ, με 2 στις 2 νίκες απέναντι σε Ζαλγκίρις Κάουνας και Νταρουσάφακα, στο ΣΕΦ. Αυτή η ήττα «πλήγωσε» την Αρμάνι του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, καθώς πλέον η υπόθεση παρουσίας στα πλέι οφ φαίνεται πολύ δύσκολη.

Οριστικά 5η ό,τι κι αν γίνει στην τελευταία αγωνιστική είναι η Μπαρτσελόνα (17 νίκες – 12 ήττες), μετά τη νίκη της με 95-83 επί της Μπούντουτσνοστ στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Με 18 πόντους ο Άνταμ Χάνγκα ήταν ο πρώτος σκόρερ των Καταλανών, ενώ ο Ντανίλο Νίκολιτς πέτυχε 25 πόντους για την ομάδα του Μαυροβουνίου.

Επιβλητική εντός έδρας νίκη με 90-55 πέτυχε η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου απέναντι στην Γκραν Κανάρια, χάρη στην πιεστική της άμυνα. Με 14 νίκες – 15 ήττες, οι Ισραηλινοί διατήρησαν τις… απειροελάχιστες ελπίδες για παρουσία στα πλέι οφ, ενώ η Γκραν Κανάρια υποχώρησε στο 9-20. Ο Άλεξ Τάιους, με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, ενώ σε καλή βραδιά βρέθηκαν και οι Σκότι Ουίλμπεκιν (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ), Τζόνι Ο’Μπράιαντ (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Ταρίκ Μπλακ (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Ντένι Αβντίγια (10 πόντοι, 5 ασίστ). Από τους Ισπανούς, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ντι Τζέι Στρόμερι ήταν ο μόνος που σημείωσε διψήφιο νούμερο πόντων. Στην 30η και τελευταία αγωνιστική, η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αντιμετωπίσει στην Κωνσταντινούπολη την Φενερμπαχτσέ (5/4, 20:45), ενώ η Γκραν Κανάρια θα ταξιδέψει στο Μόναχο για τον αγώνα με την Μπάγερν (5/4, 21:00).

AΠΕ-ΜΠΕ

Ιδανικός αυτόχειρας ο Παναθηναϊκός: Ηττήθηκε (74-73) στο ΟΑΚΑ από τη Ρεάλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: