Ο ανάλγητος κ. Μοσκοβισί: Χαρακτηρίζει “διάσωση” το έγκλημα των Μνημονίων




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπερεκτιμημένος Πιερ Μοσκοβισί, δεν φημίζεται ούτε για τη σοβαρότητα του, ούτε για την εξυπνάδα του.

Περισσότερο είναι γνωστός για τις επιτυχίες του με τον γυναικείο πληθυσμό παρά για τις οικονομικές του γνώσεις. Στην Ελλάδα περνά ως …φιλέλληνας, επειδή στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το παραμύθι του «κακού δράκου», αλλά και του «καλού φιλέλληνα».

  • Πρέπει πάντα να αναγάγουμε σε μύθους -και στη συνέχεια χρειάζεται να τους απομυθοποιήσουμε- ξένους, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα στον άμοιρό μας τόπο, πέραν από όμορφα λόγια και υποσχέσεις. Τύποι όπως ο Μοσκοβισί μας έπεισαν ότι όλα αυτά τα δισεκατομμύρια των δανεικών που μας φόρτωσαν είναι …«πακέτα διάσωσης». Αν είναι δυνατόν. Το έγκλημα των Μνημονίων το χαρακτηρίζουν διάσωση.

Ο κ. Μοσκοβισί βρέθηκε πάλι στην Ελλάδα και έκανε το γνωστό γύρο επαφών και συναντήσεων. Και είπε μία μεγάλη κουβέντα αλλά την άφησε στη μέση.

  • «Τα πλεονάσματα», τόνισε, «πράγματι δεν είναι ρεαλιστικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν. Αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο συμφωνιών που θα συναφθούν και θα υλοποιηθούν». Και ισχυρίστηκε ότι «τα πλεονάσματα δεν τα πρότεινε η Κομισιόν, άλλοι τα επέβαλαν και έγιναν δεκτά».

Ποιοι τα επέβαλαν; Οι Γερμανοί; Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτό το μεγάλο «έγκλημα» που οδήγησε στην επιβολή αβάστακτων φόρων, για να φτάσουμε στο σημείο το κράτος να καταληστεύει τους πολίτες;

Ο κ. Μοσκοβισί δεν τόλμησε να αναφέρει καν το όνομα του πρώην υπουργού της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έχει καταστεί ο αποδιοπομπαίος τράγος του Ελληνικού Προγράμματος, για να καλυφθούν πολλοί από τους υπεύθυνους του ελληνικού δράματος.

Με την ευκαιρία μίας αναφοράς στον κ. Βέμπερ, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα διαδεχθεί τον κ. Γιούνκερ, ο κ. Μοσκοβισί είπε:

  • «Το ΕΛΚ είναι ένα κόμμα απόλυτα σεβαστό όμως ανήκε στο CDU στη Γερμανία. Και μην ξεχνάμε ότι ο εκπρόσωπος του CDU που ήταν τότε υπουργός Οικονομικών (Σ.Σ.: Σόιμπλε) θα μπορούσε να έχει μια πιο ευέλικτη θέση, αυτό θα βοηθούσε και εσάς και εμάς. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Ελπίζω όμως ότι στο μέλλον θα μπορούμε να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές», είπε ο κ. Μοσκοβισί.

Παράγοντες της Ε.Ε. όπως ο εν λόγω κύριος, έχουν μεγάλη ευθύνη για το συνεχιζόμενο δράμα του ελληνικού λαού. Και αυτός, και ο κ. Γιούνκερ, μπορούσαν να σταματήσουν εν τη γενέση τους πολλά από τα πάθη του ελληνικού λαού. Αντί αυτού, συνεργάστηκαν με Έλληνες πολιτικούς για να τα επιβάλουν.

  • Το να κατηγορεί τώρα τους Γερμανούς, είναι πολύ αργά για τους πολίτες της Ελλάδας. Απλά αποδεικνύει πόσο ανάλγητος είναι και αυτός και οι υπόλοιποι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Κατηγορούσαμε παλιά τους Αμερικανούς για τις παρεμβάσεις τους στο ελληνικό εσωτερικό μέτωπο. Τώρα που σταμάτησαν ποιοι νομίζετε τους αντικατέστησαν; Οι Γερμανοί… Ο πρέσβης της Γερμανίας διατηρεί μέχρι και κατάλογο με τους «φιλικούς» και τους «εχθρικούς» δημοσιογράφους…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας

Άνοιξε η όρεξη της Exxon Mobil (και των ΗΠΑ): Θέλει και άλλα “τεμάχια” στην κυπριακή ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: