ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ. 

Την ώρα που τα ελληνικά κλιμάκια ετοιμάζονται για τις διαβουλεύσεις που αφορούν την αναθέρμανση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, η Άγκυρα δηλώνει -μόλις λίγες ώρες πριν το ταξίδι των απεσταλμένων της στην Αθήνα-, πως είναι λίγος ο χρόνος και ζητούν περισσότερο για την προετοιμασία τους.

  • Έλληνες επιτελείς ανέφεραν πως ίσως κάτι να περιμένουν βλέποντας τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή στις οποίες παραμένουν διαρκώς εκτός αυτών. Στο μεταξύ, οι αξιωματούχοι της Τουρκίας ανεβάζουν τη ρητορική της έντασης, κάτι που δεν έχουν σταματήσει, παρά τις συζητήσεις και τις συμφωνίες για την αναθέρμανση αυτών των σχέσεων και την εφαρμογή του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ.

Την ίδια ώρα ο Ευάγγελος Αποστολάκης ξεκίνησε το ταξίδι του για τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να πάρει μέρος στην Υπουργική Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές επιχειρήσεις, με θέμα «United Nations Peacekeeping Ministerial: Uniformed Capabilities, Performance and Protection».

Στη διάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να βρεθεί και ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ, ενώ άγνωστο παραμένει αν οι δυο άνδρες θα έχουν νέες συνομιλίες ή αν στο περιθώριο θα βρεθεί η ευκαιρία να συνομιλήσουν.

Πάντως θυμίζουμε ότι ο Έλληνας υπουργός, πριν λίγες ημέρες, αναφερόμενος στα λεγόμενα του ομόλογού του είχε τονίσει πως οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ δεν κινούνται στο πλαίσιο της λογικής.

“Στο πόδι” Δυνάμεις Άμεσης Επέμβασης σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο (photos)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: