Η καθιέρωση του East Med μπορεί να διασφαλίσει το διάλογο… Ανυπομονώ, δήλωσε ο Τσίπρας




Κατ΄ιδίαν συνάντηση είχαν το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο πριν τη Συνάντηση Κορυφής σχήματος 3+1, με τη συμμετοχή των ηγετών Ελλάδος, Ισραήλ, Κύπρου και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στα Ιεροσόλυμα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι η παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο «σημαίνει ότι δίνεται επιπρόσθετη αξία» στη έκτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας που πραγματοποιείται σήμερα στην Ιερουσαλήμ με κύριο θέμα τη προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του, ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

«Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έχουμε βρεθεί μέσα στα πλαίσια των τριμερών. Τα τελευταία χρόνια ο ρόλος των χωρών μας και η συνεργασία μας έγινε πιο δυνατή.Η συμμετοχή των ΗΠΑ δια του ΥΠΕΞ Πομπέο σημαίνει ότι η χώρα υποστηρίζει αυτή τη συνεργασία μας και την προσπάθεια για διάλογο και στα ενεργειακά, στην οικονομία αλλά και μπροστά στις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

«Η καθιέρωση του East Med μπορεί να διασφαλίσει το διάλογο και ανυπομονώ για εποικοδομητικές συνομιλίες», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ξεκίνησε η τριμερής συνάντηση Ισραήλ, Ελλάδας, Κύπρου με τη συμμετοχή του Πομπέο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: