Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Ο ποδοσφαιρικός αγώνας στην Πύλα και η απουσία Ακκιντζί, η τριμερής στο Ισραήλ, η απόφαση για την 56η έδρα, οι εξελίξεις στην δίκη της Focus και οι επαφές Κατρούλαγκου στη Λευκωσία, ενόψει της μετάβασής του στην Αττάλεια, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Μόνη λύση οι εκλογές» γράφει πως το Ανώτατο ξαναέστειλε το μήνυμα πως ο νόμος για την 56η έδρα της Βουλής είναι αντισυνταγματικός. Αλλού γράφει για αυτογκόλ του Τ/κ ηγέτη ο οποίος δεν παρέστη στον ποδοσφαιρικό αγώνα στην Πύλα και ότι ο ΠτΔ έστειλε μήνυμα ελπίδας και ειρήνης. Η «Α» αναφέρει επίσης πως αρχίζει σήμερα σύνοδος- ορόσημο στα Ιεροσόλυμα με την συμμετοχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

«Ανατροπή- έκπληξη στην υπόθεση Focus» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει πως από κατηγορούμενος γίνεται μάρτυρας κατηγορίας ο πρώην γαμπρός του Χριστόδουλου Χριστοδούλου και ότι φέρεται σε κατάθεσή του να τα ομολόγησε όλα. Αλλού ο «Π» αναφέρει ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η υπόθεση της 56ης έδρας εκτός και αν αποφασιστεί τροποποίηση του Συντάγματος. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για μήνυμα ειρήνης στον αγώνα Σαλαμίνας- Magusa χθες στην Πύλα.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Βάζουν πίεση προς Άγκυρα» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι Λευκωσία και Αθήνα επενδύουν πολλά στην σημερινή σύνοδο στα Ιεροσόλυμα και ότι την ίδια ώρα ο Ελληνας ΥΠΕΞ μεταφέρει μηνύματα στην Αττάλεια στον ομόλογό του. Αλλού αναφέρει πως τίθεται νέο χρονοδιάγραμμα για τις κάμερες της Τροχαίας που θα εγκατασταθούν το 2020 αντί το 2019. Ο «Φ» αναφέρεται ακόμη σε διεθνές κύκλωμα πίσω από τα 104 κιλά κάνναβης που εντοπίστηκαν προχθές στη Λεμεσό.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Έριξαν μπάλα στο γήπεδο των δύο ηγετών» και αναφέρει ότι έστειλε μήνυμα επανένωσης ο δικοινοτικός αγώνας στην Πύλα και ότι νέοι από τις δύο πλευρές ήρθαν κοντά. Αλλού αναφέρει ότι δεν βρίσκουν προσωπικό στην τουριστική βιομηχανία και ότι δεν υπάρχει μακροχρόνιος προγραμματισμός από την Κυβέρνηση. Επίσης η «Χ» γράφει ότι συντηρείται η θεσμική κρίση για την 56η έδρα.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ κάτω από τον κύριο τίτλο «Ο Ακιντζί αμφισβητεί την εντολή της Ουνφικύπ» γράφει πως ο τ/κ ηγέτης έθεσε θέματα ασφαλείας και δεν παρευρέθηκε στον αγώνα της Πύλας και ότι ο ΠτΔ έστειλε μήνυμα επανένωσης και κοινού οράματος. Αλλού αναφέρει ότι τέθηκαν έξι υπό σύλληψη για τον εντοπισμό των εκατό κιλών κάνναβης. Η εφημερίδα προβάλλει επίσης τις προειδοποιήσεις αρμοδίων στην Αγγλία ότι αν δεν γίνει καλός χειρισμός του νερού η χώρα θα αντιμετωπίσει τεράστιες ελλείψεις.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Η τριμερής οικοδομεί το μέλλον στη Μεσόγειο» και αναφέρεται στη σύνοδο στο Ισραήλ με θέματα στην ατζέντα την ασφάλεια, την ενέργεια, τις νέες τεχνολογίες και το επιχειρηματικό μοντέλο Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ και ΗΠΑ. Αλλού γράφει ότι αναπτύχθηκε το τρίπτυχο της οικονομίας σε φόρουμ του ΕΚΛ στη Λευκωσία. Επίσης φιλοξενείται ρεπορτάζ για ρύθμιση του ΦΠΑ και στα κουπόνια προσφορών.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
20/03/2019 07:55

Με όλους και με όλα τα έβαλε ο Λαζόπουλος: Τα είπε και στον Αλέξη και στον Κυριάκο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: