Η Δύναμη Δέλτα στο Αιγαίο: Έκτακτη άσκηση διέταξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρουσία Αποστολάκη






Έκτακτη ενεργοποίηση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Δύναμης Δέλτα, διέταξετο απόγευμα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος μαζί με τους Αρχηγούς των Όπλων συνοδεύουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, στην φρεγάτα Σαλαμίς και παρακολουθούν από εκεί μέρος της άσκησης.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου στην φρεγάτα Σαλαμίς, στο πλαίσιο άσκησης για την ανακατάληψη εθνικού εδάφους, Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019. Φωτογραφία: ΥΠΕΘΑ
  • Ένας ακόμη “Πυρπολητής” δίνει τη δυνατότητα σε διακλαδικές μονάδες να εκπαιδευτούν μαζί παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες στην θάλασσα.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες, την αποβίβαση εχθρικών τμημάτων σε νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

  • Φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι με διμοιρίες καταδρομών, επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache, μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερο Chinook με τμήμα της Ζ ΜΑΚ από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, πήραν εντολή να σπεύσουν στο Αιγαίο με διαταγή την ανακατάληψη Εθνικού Εδάφους.
  • Πρόκειται για μια άσκηση που τον πρώτο λόγο έχει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Μια άσκηση στην σκιά της Τριμερούς με τη συμμετοχή και της Αμερικής. Τα μηνύματα που εκπέμπονται είναι πάρα πολλά, κυρίως για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και τον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα, ο Πυρπολητής παίζει και τον ρόλο ενός ισχυρού τεστ είτε για την ετοιμότητα που πρέπει να έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις είτε και για τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν τα οποία φυσικά θα πρέπει να λυθούν άμεσα.

Νέο ράπισμα των ΗΠΑ στον Ερντογάν: Για πάγωμα της παράδοσης των F-35, ομιλούν αξιωματούχοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: