Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, η πρόταση για μετάθεση της ημερομηνίας του Brexit

British Prime Minister, Theresa May arrives in the Houses of Parliament in London, Britain, 27 March 2019. he British Houses of Parliament are due to hold a number of indicative votes on the direction of Brexit on 27 March after voting on the 25 March 2019 to have a greater say in the direction of Brexit. EPA, FACUNDO ARRIZABALAGA
Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε, με ευρεία πλειοψηφία, την πρόταση για αλλαγή της ημερομηνίας του Brexit από τις 23.00 της 29ης Μαρτίου στις 22.00 της 22ας Μαΐου ή, αν όχι τότε, στις 22.00 της 12ης Απριλίου.

Η τροπολογία εγκρίθηκε με ψήφους 441 υπέρ έναντι 105 κατά.

Το DUP δηλώνει δεν θα στηρίξει την συμφωνία αποχώρησης

Δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση σε μία νέα προσπάθεια να καταθέσει την συμφωνία της για την αποχώρηση από την ΕΕ, ανακοίνωσε το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της βόρειας Ιρλανδίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την δέσμευση της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, ότι θα παραιτηθεί εάν καταφέρει να κερδίσει υποστήριξη στην συμφωνία της για το Brexit, το DUP υποστηρίζει ότι η συμφωνία «αποτελεί μία απαράδεκτη απειλή για την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και τις μελλοντικές σχέσεις με όρους που συμφωνούν με τους βασικούς στόχους μας για εξασφάλιση της ακεραιότητας του Η.Β. Κατά την άποψή μας η σημερινή συμφωνία αποχώρησης δεν το καταφέρνει και το backstop, για το οποίο προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, αποτελεί μία απαράδεκτη απειλή στην ακεραιότητα του Η.Β. και περιορίζει την ικανότητα της χώρας να διαπραγματευτεί το είδος της μελλοντικής σχέσης με την ΕΕ» αναφέρει.

27/03/2019 23:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, Βρετανία

Οι σκληροπυρηνικοί του ERG της Μέι δεν πείστηκαν να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: