«Τα παιδιά είναι το μέλλον, ο θησαυρός και η αισιοδοξία μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (ΚΑ) και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνώς Ιερώνυμος (ΚΔ) κόβουν την πίτα στην εκδήλωση βράβευσης εθελοντών πυροσβεστών στο Πλεμικό Μουσείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
«Τα παιδιά και οι νέοι είναι το μέλλον, ο θησαυρός και η αισιοδοξία μας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην πρωτότυπη μουσική συναυλία νέων, την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι όλοι καλούμαστε να αγωνιστούμε για τα παιδιά μας, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για τους γονείς οι οποίοι αγωνίζονται και θυσιάζονται για τα παιδιά τους, που αποτελούν την καλύτερη επένδυση.

Εξάλλου, αναφέρθηκε στη σημασία και στην αξία της τέχνης και της μουσικής, συνεχάρη τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική, διότι, όπως είπε, «αυτός ο τομέας, της μουσικής, καλλιεργεί και προφυλάσσει τον άνθρωπο από τις δυσκολίες της ζωής», αλλά και τους συντελεστές της αποψινής εκδήλωσης.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων με γενικό θεματικό άξονα «Η τέχνη στην αγωγή των παιδιών και των νέων».

Το παρών έδωσαν ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κληρικοί και πλήθος πιστών.

Στην πρωτότυπη μουσική συναυλία νέων συμμετείχαν η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ι.Α.Α., υπό τη διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου και η Νεανική Χορωδία Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης, υπό τη διεύθυνση της κ. Λώρας Πετροπούλου.

Απειλεί “Θεούς και δαίμονες” ο Καμμένος: Ανέντιμη η στάση Τσίπρα απέναντι στους ΑΝΕΛ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal