“Προστάτης” των …δικαιωμάτων της Τουρκίας είναι οι Ε.Δ. της, κομπάζει η Άγκυρα




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Με αναφορές στην «Γαλάζια πατρίδα» και «τελεσίγραφα» τύπου, σε Κύπρο, Αιγαίο,Ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψει η Άγκυρα τετελεσμένα, χωρίς την ύπαρξη της Τουρκίας μέσα στα μελλοντικά σχέδια για την περιοχή, η εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Σεμπνέμ Ακτόπ, ανέβασε τους τόνους.

Έτσι έδειξε ουσιαστικά το μήκος κύματος που πρόκειται να κινηθεί η αποστολή με επικεφαλής τον Χουλουσί Ακάρ στις Βρυξέλλες κατά τη διμερή συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμφώνησαν οι συζητήσεις για την καλή γειτονία και την ηρεμία σε Αιγαίο και Μεσόγειο να τεθούν σε μια νέα βάση, που περιλαμβάνει ακόμη και ανταλλαγή επίσημων επισκέψεων Αξιωματούχων των δυο χωρών, πλην όμως παρατηρείται πως η Άγκυρα θέτει ουσιαστικά πλαίσιο στον διάλογο ανάμεσα στις δυο πλευρές, το οποίο δείχνει την στείρα πολιτική που ασκεί διαχρονικά σ’ αυτά τα θέματα.

Συνεχίζοντας την προκλητική ρητορική, η εκπρόσωπος σημείωσε επιπλέον ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας καθώς επίσης και της παράνομης “ΤΔΒΚ”, στο Αιγαίο αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο και είναι η εγγύηση για την ασφάλεια της Κύπρου εντός του πλαισίου της διεθνούς συνθήκης για τις εγγυήσεις και τις συμμαχίες.

Σε δείγμα …”καλής θέλησης και γειτονίας” η κα. Ακτόπ που φυσικά κρύβει την θέληση η Ελλάδα και η Τουρκία να κάτσουν σ’ ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, ανέφερε ότι η χώρα της θέλει να λυθούν τα προβλήματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο στο πλαίσιο του
διεθνούς δικαίου και στο όνομα της καλής γειτονίας και τις σχέσεις των δυο κρατών.

Ερώτηση ΝΔ για την τύχη της ΕΔΕ που αφορά του δυο στρατιωτικούς που είχαν συλληφθεί στον Έβρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: