Οι εγκληματίες δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση του Κοσόβου, διαμηνύει ο Αμερικανός πρέσβης




Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κόσοβο επέκρινε την κυβέρνηση του Κοσόβου επειδή προσέλαβε ως σύμβουλο του πρωθυπουργού έναν καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK).

  • «Καταδικασμένοι εγκληματίες πολέμου δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση του Κοσόβου», έγραψε αργά χθες το βράδυ στο Twitter ο πρεσβευτής Φίλιπ Κόσνετ.

Ο Σουλεϊμάν Σελίμι, καταδικασμένος σε κάθειρξη επτά ετών για εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν ο ίδιος και τα στρατεύματά του στη διάρκεια του πολέμου του 1998-99, διορίσθηκε σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ραμούς Χαραντινάι μερικές ημέρες μετά την αποφυλάκισή του.

  • «Οι ηγέτες όλων των κομμάτων θα πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν τέτοια άτομα. Τέτοια υποστήριξη θέτει υπό αμφισβήτηση την προσήλωση του Κοσόβου στο κράτος δικαίου», υπογράμμισε ο Κόσνετ.

Η Ουάσινγκτον είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες η αμερικανική κυβέρνηση έχει επικρίνει τον Χαραντινάι επειδή επέβαλε δασμούς 100% στα προϊόντα της Σερβίας, σταματώντας όλες τις σερβικές εξαγωγές στο Κόσοβο, και τον έχει καλέσει να αναιρέσει την απόφασή του ή να υποστεί τις συνέπειες.

Ο Σελίμι αποφυλακίσθηκε υπό επιτήρηση στις 25 Ιανουαρίου, πριν ολοκληρώσει την έκτιση της ποινής του, τον Σεπτέμβριο 2020.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
07/02/2019 16:51

Ο Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία θα πολεμήσει το ΙΚ στη Συρία, αφού αποχωρούν οι Αμερικανοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: