Ο Αλέξης με τη μάσκα του εξοχότατου ΓΑΠ: Υπουργοποίησε δύο υβριστές του και τη Σία!




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Είναι να τρελαίνεται κανείς με τους πολιτικούς μας… Μερικές πράξεις τους είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου, που αναρωτιόμαστε τι σκέφτονταν την ώρα κατά την οποία τις αποφάσισαν.

Ο λόγος της παραπάνω εισαγωγής είναι ο χθεσινός μίνι ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου, τον οποίο αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

  • Δεν σας κρύβω ότι μόλις διάβασα τα ονόματα των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου, είπα πως ο πρωθυπουργός ξύπνησε ανάποδα το πρωί. Είπα πως κάτι του συνέβη…

Πως είναι δυνατόν, να επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας ειδικά 2-3 τύπους από αυτούς που υπουργοποίησε. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα τον έβριζαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα. Είναι ανίκανοι. Και προβληματικοί.

Ένας άνθρωπος που αλλάζει στρατόπεδα και ιδεολογία, όπως τα πουκάμισα, θα σε προδώσει και εσένα κάποια στιγμή κ. Πρωθυπουργέ. Άνθρωποι της ευκαιρίας είναι αυτοί. Το έχουν αποδείξει πολλές φορές…

Το γνωρίζω ότι οι αποφάσεις για τους ανασχηματισμούς είναι συστηματικά αλλοπρόσαλλες. Όλοι ανεξαιρέτως οι ηγέτες, δεν αναζητούν τους ικανούς, αλλά αυτούς που θα απαντούν με ένα «ναι» στις εντολές τους. Υποτίθεται ότι οι ανασχηματισμοί γίνονται για να αντικατασταθούν οι αποτυχημένοι, αν και στην περίπτωση αυτή του χθεσινού, προκλήθηκε από τις παραιτήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, λόγω των δημοτικών εκλογών, και λόγω της πρόσφατης κρίσης και της αποχώρησης από την κυβέρνηση του κόμματος του κ. Καμμένου.

  • Οι επιλογές του κ. Τσίπρα στα πρόσωπα του κ. Θάνου Μωραϊτη και του κ. Άγγελου Τόλκα, είναι τόσο προβληματικές που σκεφτόμουνα ότι ο Πρωθυπουργός ήθελε να μας βγάλει από τα ρούχα μας. Τα κάνει αυτά. Έχει μία τάση να προκαλεί… Σε τι θα βοηθήσουν τη χώρα αυτοί οι δύο τύποι, γνωστοί γυρολόγοι του πολιτικού συστήματος, που καθύβριζαν τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Μωραϊτης, πουλέν και αυτός του εξοχότατου Γεωργίου Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ), δεν γνωρίζει να χωρίσει δυο γαϊδουριών το άχυρο.

Με αφορμή το Μνημόνιο είχε γράψει απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και για μένα, εκτελώντας εντολή (μάλλον συμβόλαιο) του ηγέτη του. Και είναι αυτό που με προβληματίζει πολύ. Ότι δεν θα απαντούσε θετικά στην «πρόσκληση» του κ. Τσίπρα αν δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη του εξοχότατου Παπανδρέου. Αυτό ισχύει και για τον έταιρο γυρολόγο, τον Άγγελο Τόλκα. Αυτοί οι δύο δεν τρώνε αν δεν ρωτήσουν τον πρώην πρωθυπουργό. Θα λάμβαναν τόσο μεγάλη απόφαση μόνοι τους; Αποκλείεται…

Οπότε, ο κ. Τσίπρας πρέπει να προχώρησε σε αυτή την κίνηση σε συνεννόηση με τον εξοχότατο Παπανδρέου και στο πλαίσιο μίας συνεργασίας που πιθανότατα θα εκδηλωθεί μετά τις εκλογές. Διότι προφανώς το σχέδιο τους είναι να κερδίσει μία θέση με το ΚΙΝΑΛ ο εξοχότατος και 1-2 δικοί του και μετά να εγκαταλείψουν τη Φώφη Γεννηματά για να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

  • Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι σκέφτεται έξυπνα. Αλλά ποιος ηγέτης που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του θα επέλεγε ανίκανους για να τους συμπεριλάβει στο υπουργικό του συμβούλιο, εάν αυτή η απόφαση δεν ήταν προϊόν συναλλαγής. Από ένα νέο άνθρωπο περιμένει κανείς να σκέφτεται λογικά, όχι οπορτουνίστικα. Δεν σκέφθηκε κανείς στο περιβάλλον του πρωθυπουργού ότι οι νέοι υφυπουργοί του κ. Τσίπρα, ήταν παθιασμένοι υποστηρικτές των Μνημονίων και ήταν μέρος ενός συστήματος που έστειλε την Ελλάδα στο μηχανισμό του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων και καταδίκασε τον ελληνικό λαό στην απόγνωση;

Θα διεμβολίσεις αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ τον χώρο της κεντροαριστεράς με αυτούς τους τύπους; Μα είστε στα καλά σας εκεί στο Μαξίμου; Διώχνετε αντί να κερδίζετε οπαδούς, σας εγκαταλείπουν άνθρωποι που σας βοήθησαν.

Υπάρχει και ένα θέμα για την κ. Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία ανέλαβε Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική. Στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας την έδιωξε και από το υπουργείο Εξωτερικών και από το υπουργείο Παιδείας. Γιατί την επανέφερε; Και τι σχέση έχει ο διορισμός της με τις ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να κλείσουν όπως-όπως όλα τα εθνικά θέματα.

ΑΚΟΜΑ:

  • Ποια είναι η θέση της για τον Ταγίπ Ερντογάν;
  • Πιστεύει πραγματικά ότι ο ισλαμο-εθνικιστής πρόεδρος της γειτονικής χώρας είναι «ο Τόμας Τζέφερσον της Τουρκίας». Έχει υποχρέωση να απαντήσει. Διότι από τη θέση της θα παίρνει αποφάσεις για την Ελλάδα, και (δυστυχώς) για την Κύπρο.
  • Είναι αλήθεια ότι έγραψε βιβλίο με το οποίο υμνούσε τον Ταγίπ Ερντογάν και την ύστατη στιγμή, πριν από την κυκλοφορία του, πρόλαβε και το πολτοποίησε επειδή ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε δώσει εντολή να σαπίσουν στο ξύλο Δημοκρατικούς πολίτες της γειτονικής χώρας;

Επειδή ακριβώς ο Πρωθυπουργός την διόρισε σε αυτή τη σημαντική θέση, ο λαός πρέπει να γνωρίζει… Τη διάψευση θα τη δημοσιεύσουμε στην πρώτη μας σελίδα.

Δεν είμαστε αφελείς. Όλα αυτά γίνονται λόγω των επερχόμενων εκλογών. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι οι εκλογές είναι χαμένες, αλλά κάνει μία τελευταία προσπάθεια. Πιστεύει ότι αν ικανοποιήσει τους ψεκασμένους του ΣΥΡΙΖΑ και αν πάρει το 1% του εξοχότατου Παπανδρέου που τώρα θα πρέπει να έχει πάει στο 0,1%, θα μειώσει τις εκλογικές του ζημίες. Κατά τη γνώμη μου κάνει λάθος. Ταυτίζεται με πολιτικούς που πόνεσαν το λαό. Και θα το πληρώσει.

  • Πριν κλείσει το Σκοπιανό, που υποτίθεται θα το ξεχνούσε ο λαός, όπως είχε πει ο μακαρίτης ο Μητσοτάκης, θα μπορούσε να μείνει στο εκλογικό παιγνίδι. Η οργή είναι τόσο μεγάλη, που σίγουρα θα εκφραστεί στις εκλογές.

Και στο τέλος-τέλος δεν έχουν σημασία τα εύσημα από το εξωτερικό, διότι δεν ψηφίζουν οι ξένοι. Αν σε απορρίψει ο λαός, που πριν τέσσερα χρόνια σε αποθέωσε, έχεις σοβαρό πρόβλημα κύριε Πρωθυπουργέ, αγαπητέ Αλέξη…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

“Όχι ακόμα”, είναι η απάντηση των ΗΠΑ στους Πούτιν, Ερντογάν και Ροχανί: Μετωπική στη Συρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: