Νέα φωτιά σε προπονητικό κέντρο της Βραζιλίας: Στο νοσοκομείο τουλάχιστον δύο παίκτες

File Photo: Fans of Flamengo gather to mourn the death of the 10 young soccer players who lost their lives yesterday after the fire in the sports facilities of the Flamengo club, in Rio de Janeiro, Brazil. EPA, Antonio Lacerda
Πυρκαγιά ξέσπασε στο κέντρο προπόνησης του συλλόγου Μπανγκού του Ρίο ντε Τζανέιρο, στέλνοντας τουλάχιστον δύο παίκτες στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

  • Το περιστατικό συνέβη τρεις μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο προπονητικό κέντρο της Φλαμένγο, όπου 10 νεαροί παίκτες της έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Η Μπανγκού, ένας από τους παλαιότερους και πιο παραδοσιακούς συλλόγους στο Ρίο, είχε προπόνηση σε στρατιωτικό αθλητικό κέντρο όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά μετά το μεσημεριανό γεύμα.

  • Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, αλλά δύο παίκτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο που υπέφεραν από τις συνέπειες της εισπνοής καπνού.

Η TV Globo είπε ότι μπορεί η φωτιά να έχει ξεκινήσει σε μια μονάδα κλιματισμού.

Η θανατηφόρα πυρκαγιά της Παρασκευής στο Ninho do Urubu ξεκίνησε επίσης από μια μονάδα κλιματισμού

Η Φλαμένγκο δεν είχε άδεια να χτίσει τα προσωρινά καταλύματα στο κέντρο εκπαίδευσης που παραδόθηκε στις φλόγες.

Οι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης δήλωσαν ότι θα ξεκινήσουν αμέσως τις επιθεωρήσεις του προπονητικού κέντρου της Φλαμένγκο και των καταλυμάτων των άλλων συλλόγων.

  • Πέντε από τους νεκρούς κηδεύτηκαν χθες σε διάφορες πόλεις της Βραζιλίας. Τα αγόρια, όλων ηλικιών μεταξύ 14 και 16 ετών, συμμετείχαν στην ομάδα Νέων της Φλαμένγκο.

Ένα από τα τρία αγόρια που τραυματίστηκαν στη φωτιά βγήκε από το νοσοκομείο χθες, αλλά δύο ακόμα παραμένουν, ένα από αυτά σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Συμπληρώνονται 45 χρόνια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου

12/02/2019 09:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Βραζιλία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required