Ισότιμη ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού ζητά η ΝΔ: Κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό




Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει το “σφυτοκόπημα” κατά της κυβέρνησης αναφορικά με την ψήφο των απόδημων Ελλήνων.

Με ένα tweet, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία εδώ και τρία χρόνια, ώστε οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Συγκεκριμένα, ζητά: “Ισότιμη ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές”.

  • “Οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να έχουν ισότιμη ψήφο στις εθνικές εκλογές”, προσθέτει στην ανάρτησή του, και συνεχίζει “Εδώ και τρία χρόνια έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου για να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Την έχουμε καταθεσει τέσσερις φορές: 8.4.2016, 13.7.2016, 23.10.2017 και 12.7.2018”.

“Στις 18.5.2018 ζήτησα στην Βουλή προ ημερησίας συζήτηση με μόνο αντικείμενο την ψήφο των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό”, υπογραμμίζει η ανάρτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και καταλήγει αιτούμενη: “Ισότιμη ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού τώρα. Όχι στον εμπαιγμό που ετοιμάζει η κυβέρνηση”.

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί δημοσίευμα εφημερίδας βάσει του οποίου υπάρχει έτοιμη νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης με την οποία η αρμόδια επιτροπή του ΥΠΕΣ έχει καταλήξει στο ότι οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, όμως η ψήφος τους δεν θα προσμετράται για την εξαγωγή του συνολικού εκλογικού αποτελέσματος, αλλά θα εκλέγουν τρεις βουλευτές «Αποδήμων».

Στο δημοσίευμα αυτό, το οποίο ωστόσο διέψευσε η κυβέρνηση δια στόματος Αλέξη Χαρίτση, έχει ήδη αντιδράσει η ΝΔ με ανακοίνωσή της την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία το σχέδιο αυτό καταστρατηγεί τη συνταγματική αρχή της ισότητας της ψήφου και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει εκ νέου τη δική της πρόταση για παροχή της δυνατότητας στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν ισότιμα με όλους του Έλληνες το κόμμα της επιλογής τους.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και Twitter

Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού δεν προσφέρεται για μικροκομματικό παιγνίδι, λέει ο Χαρίτσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: