Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η παραίτηση γνωστού παιδίατρου από το Συμβούλιο του ΠΙΣ, οι διαφωνίες και οι διαβουλεύσεις για το νομοσχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας, τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου που δείχνουν τη ,μεγάλη απαξίωση των Κυπρίων προς τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα και η αντιπαράθεση Κυβέρνησης με Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, είναι τα κυριότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έπιασαν πάτο» γράφει πως υπάρχει πλήρης απαξίωση των κομμάτων στην Κύπρο καθώς σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο το 84% των Κυπρίων δεν εμπιστεύεται τα κόμματα, 67% δεν εμπιστεύεται τη Βουλή, και 63% δεν εμπιστεύεται την Κυβέρνηση. Αλλού, γράφει για πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα η περιφρόνηση από τον θεσμό του θεσμού του Γενικού Ελεγκτή στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε άλλο της θέμα γράφει πως δεύτεροι στην Ευρώπη οι Κύπριοι με 63% σε παραβιάσεις ορίου ταχύτητας.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Ύστατο παζάρι για τέλη κυκλοφορίας» γράφει στο κύριο του θέμα ότι ούτε το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε χθες στη Βουλή το Υπουργείο Μεταφορών άρεσε στα κόμματα και ως εκ τούτου κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με στόχο τη συναίνεση. Αλλού, γράφει ότι γνωστός παιδίατρος αποχώρησε πυροβολώντας από το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος του ΠΙΣ. Σε άλλο του θέμα γράφει για το 9ο θύμα από τη Γρίπη Α.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Παραίτηση βόμβα στον ΠΙΣ» γράφει για την επιστολή που έστειλε χθες ο παιδίατρος Άλκης Παπαδούρης στον ΠΙΣ στην οποία αφήνει αιχμές για μέλη της ηγεσίας των γιατρών που χειραγωγούνται από μεγάλα συμφέροντα. Αλλού, γράφει για εκσκαφές που άρχισαν για ομαδικό τάφοι αγνοουμένων στις Χαμίτ Μάντρες. Σε άλλο του θέμα γράφει για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για απαγόρευση τατουάζ σε ανήλικους.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εκκρεμότητες ΓεΣΥ με ευθύνες Κυβέρνησης» γράφει ότι παραμένουν οι αντιπαραθέσεις ΠΙΣ και ΟΑΥ και οι διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ ΟΚΥπΥ και Συντεχνιών και πως η ευθύνη να δώσει λύσεις στα προβλήματα βρίσκεται πρωτίστως στην Κυβέρνηση. Αλλού, γράφει για 3.500 καταγγελίες για παραβίαση ορίου ταχύτητας μέσα σε μια εβδομάδα στην Κύπρο. Σε άλλο της θέμα γράφει πως οι καθυστερήσεις στα έργα ανάπλασης δρόμων στο κέντρο της Λευκωσίας έφεραν αρκετά προβλήματα για τους καταστηματάρχες.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail κάτω από τον τίτλο «Ο Μιχαηλίδης ανταποδίδει στον Πρόεδρο», γράφει πως ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης απάντησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ο ίδιος δεν ξεπερνά τα όρια. Αλλού γράφει για την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή χθες να κατακυρώσει τον αγώνα Ανόρθωσης-Απόλλωνα υπέρ του Απόλλωνα και να τιμωρήσει με επιπλέον 6 βαθμούς την Ανόρθωση για τον Ουζόχο. Σε άλλο της θέμα γράφει πως σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στην Ευρώπη η άκρα δεξιά φαίνεται να εκτοξεύεται στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/02/2019 08:45

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: