Άρχισαν τα όργανα: Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία να μην αγοράζει χρυσό από Βενεζουέλα




«Η Τουρκία δέχθηκε προειδοποίηση  για το εμπόριο χρυσού με τη  Βενεζουέλα». Η τουρκική κυβέρνηση δέχεται νέες πιέσεις για να σταματήσει να αγοράζει χρυσό από τη Βενεζουέλα, όπως έχει πληροφορηθεί το BBC, σε κείμενο με τίτλο Turkey warned over Venezuela gold trade.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Mark Lowen του BBC, μια ανώτερη δυτική διπλωματική πηγή δήλωσε ότι η Τουρκία θεωρείται τώρα η κύρια ανησυχία μεταξύ των χωρών που έχουν εμπορικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν αυξανόμενες υποψίες ότι ο χρυσός που εξάγεται στην Τουρκία καταλήγει στο Ιράν, γεγονός που θα παραβίαζε τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Πέρυσι, η Βενεζουέλα εξήγαγε χρυσό αξίας περίπου 900 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, για να γίνει επεξεργασία του εκεί και να επιστρέψει στη χώρα, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία επανεξαγωγής.

Το BBC έχει ενημερωθεί ότι η Άγκυρα έχει λάβει νέες προειδοποιήσεις σχετικά με ενδεχόμενες κυρώσεις. Επιπλέον, η Τουρκία θεωρείται πλέον από τις δυτικές κυβερνήσεις ως το μεγαλύτερο από τα προβλήματα που αφορούν το εμπόριο, πέρα ​​από τη Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία και αυτά αγοράζουν  επίσης χρυσό από τη Βενεζουέλα. Η Άγκυρα επιμένει ότι το εμπόριο της είναι σύμφωνο με τους διεθνείς κανονισμούς.

Επιστολή στον Πάπα έστειλε ο Μαδούρο: Του ζητά βοήθεια να οργανώσει διάσκεψη κρατών της Ν.Αμερικής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: