Παίζει τις καθυστερήσεις ο Παπαχριστόπουλος: Αναβάλλει την παραίτηση και την παράδοση της έδρας




Με τα νεύρα των ΑΝΕΛ παίζει ο θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος μετά από βλάβη στο αυτοκινητό του τελικά έφθασε στη Βουλή πριν από λίγο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο Παπαχριστόπουλος είπε μετά την συνάντηση πως θα διατηρήσει για λίγες ακόμη ημέρες την έδρα του, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα ακόμη επεισόδιο τύπου “γκαζόζας” αφού δημοσιογράφοι που επικοινώνησαν με τον Παπαχριστόπουλο, άκουσαν έκπληκτοι να τους λέει ότι έχει καθυστερήσει γιατί χάλασε το αυτοκινητό του.

  • «Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής στο οποίο προσήλθε σήμερα για να παραδώσει την παραίτησή του.

«Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».

Η έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου κρίνει και την τυχη των ΑΝΕΛ στην διαδρομή τους στη Βουλή ως κοινοβουλευτική ομάδα, αφού τον Παπαχριστόπουλο τον διαδέχεται ο Τέρενς Κουίκ που παραμένει υπουργός και έχει εκφράσει τη διαφωνία του με τον Πάνο Καμμένο, γεγονός που καθιστά το πρόβλημα άλυτο.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως αναζητά σωσίβιο τόσο για την διάσωση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ προκειμένου να κοπάσει η θύελλα που λέγεται Πάνος Καμμένος, όσο και για το θέμα της πλειοψηφίας σε επιτροπές και Ολομέλεια που λύθηκε προσωρινά με την επιλογή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε σήμερα πως η κυβέρνηση προσβλέπει σε ευρύτερη συναίνεση και σύμπλευση του χώρου της κεντροαριστεράς, ενώ χθες (για το θέμα της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ) είπε πως δεν θεωρεί θεμιτή την διάλυση κοινοβουλευτικών ομάδων και τα σενάρια για πιθανή αλλαγή κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να διατηρηθεί η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ πήραν φωτιά.

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της, χρησιμοποιεί το θέμα και μιλά για “εκβιασμό” από τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ:

  • «Όλοι πια έχουν καταλάβει ότι ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα και ότι ο πρωθυπουργός -για λόγους που εκείνος γνωρίζει- είναι έτοιμος να υποκύψει στον εκβιασμό του, προκειμένου ο συνεταίρος του να μην αποκαλύψει όσα γνωρίζει για την κοινή τους διακυβέρνηση.
  • Οι θεσμοί, ωστόσο, δεν είναι παιχνίδι. Η Ν.Δ. καλεί τον κ. Βούτση να περιφρουρήσει το κύρος της Βουλής και να μην αποδειχθεί και εκείνος μέρος αυτής της παρακμιακής συναλλαγής».

Ο Πάνος Καμμένος κλιμακώνει τις επιθέσεις στην κυβέρνηση και σήμερα επανήλθε με νέο τουίτ:

  • “Οι ΑΝΕΛ δεν θελουμε χάρη από κανένα, θελουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας. Δεν δέχομαι δε ιδιαίτερα απειλές κατά της οικογένειας μου. ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ . ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΕΞΗ… ” δήλωσε προφανώς ενοχλημένος από την στάση της κυβέρνησης στο προσωπό του, αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού.

Χθες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για “πόλεμο” εάν η κυβέρνηση “διαλύσει την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και απείλησε “η κυβέρνηση να μην φτάσει μέχρι την παρέλαση” (σ.σ. 25ης Μαρτίου).

HELLAS JOURNAL

Οι ΑΝΕΛ δεν εκβιάζονται και δεν εκβιάζουν, δηλώνει ο Φωκάς: Με πέντε βουλευτές η ΚΟ;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: