Ξύλο, χημικά και τραυματισμός καθηγήτριας από δακρυγόνο στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών (video)




Επεισόδια με τραυματισμό μίας διαδηλώτριας έγιναν το μεσημέρι στην πορεία των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών, μπροστά από την Βουλή στην είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, η οποία πραγματοποιήθηκε ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης τη εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, ethnos.gr, τα χημικά που εκτόξευσαν τα ΜΑΤ έκαψαν το μπουφάν και τη ζακέτα μίας εκ των διαδηλωτών και της προκάλεσαν εγκαύματα στην πλάτη.

Οι διαδηλωτές χτύπησαν τις κλούβες των ΜΑΤ που υπήρχαν στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε μία γυναίκα, εκπαιδευτικός, η οποία υπέστη εγκαύματα στην πλάτη από τα χημικά.

Όπως δήλωσε η ίδια, τα χημικά που εκτόξευσαν τα ΜΑΤ τής έκαψαν το μπουφάν και τη ζακέτα και της προκάλεσαν εγκαύματα στην πλάτη.

Η ίδια δέχτηκε πρώτες βοήθειες από μοτοσικλετιστή-διασώστη του ΕΚΑΒ και παρελήφθη ακολούθως από ασθενοφόρο για να οδηγηθεί στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές, με σύνθημα «κάντε ωρομίσθιο τον υπουργό Παιδείας να πάει να δουλέψει στους Φούρνους Ικαρίας», διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί την ίδια ημέρα.

Ομως -έπειτα από απόφαση της Συνόδου των Προέδρων της Βουλής- αναβάλλεται για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ethnos.gr

Συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί που είχαν αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: