Τη Δευτέρα στη Βουλή το πρωτόκολλο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ




Μεταξύ 11 και 13 Φεβρουαρίου αναμένεται να διεξαχθεί η πρώτη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της εισήγησης της Επιτροπής της Βουλής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, που χθες ολοκλήρωσε τις εργασίες της με ψηφοφορία επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ καθώς και επί των έξι συμπληρωματικών προτάσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν τον απαιτούμενο αριθμό των 50 υπογραφών.

Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η οποία αναμένει να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στο Κοινοβούλιο και το νομοσχέδιο με το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ για να καθορίσει τη διαδικασία συζήτησης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διάσκεψη των Προέδρων την Δευτέρα θα έρθει στη Βουλή το πρωτόκολλο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αναφέρει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

“Ιστορικό ορόσημο η 25η Ιανουαρίου του 2019”, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η 25η Ιανουαρίου του 2019 αποτελεί ιστορικό ορόσημο για την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή σηματοδοτεί το τέλος μίας διένεξης 27 ετών, «στην οποία η Ελλάδα δεν έχασε μονάχα πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο»,καθότι, όπως πρόσθεσε, «από το 1992 μέχρι σήμερα, εξαιτίας της διαφοράς για το όνομα, ανατράφηκε στο εσωτερικό της χώρας το τέρας του ψέματος, του εθνικισμού και του ακραίου ιστορικού αναθεωρητισμού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: