Στην τελική ευθεία το πρόγραμμα για την υποστήριξη των Mirage 2000EGM και 2000-5Μk2




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Στον διάδρομο απογείωσης φαίνεται ότι βαδίζει το πρόγραμμα για την υποστήριξη των Mirage 2000 & -5 καθώς εδώ και εννέα ημέρες, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Διαύγειας η αποδοχή από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της γνωμοδότησης από την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, που εγκρίνει ουσιαστικά την τροποποιητική σύμβαση με τις εταιρίες που μπορούν να υποστηρίξουν τα Ελληνικά «δελταπτέρυγα».

  • Η ιστοσελίδα μας Hellas Journal είχε αναδείξει το θέμα ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο όταν οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στους επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών, τους Αξιωματικούς του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και τη Γαλλική πλευρά ήταν σε πλήρη εξέλιξη, με νομικά «αγκάθια» να είναι εκείνα που καθυστερούσαν τις διαδικασίες για την πολύτιμη υποστήριξη των Mirage. Πολλά από αυτά, οι προσπάθειες των επιτροπών, τα έλυσαν, άλλα παραμένουν και θα πάρουν την πολιτική οδό.

Οι πληροφορίες που φτάνουν σε μας, αναφέρουν πως υπάρχει στενό pressing από την Πολεμική Αεροπορία, σε ανώτατο επίπεδο, το θέμα να κλείσει ακόμη και εντός του τρέχοντος μήνα ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση, η οποία κρατά έναν αριθμό αεροσκαφών Mirage στα shelter της Τανάγρας.

Mirage 2000 της 332 Μοίρας στον διάδρομο απογείωσης της Ανδραβίδας κατά τη διάρκεια της διακλαδικής άσκησης Ηνίοχος 2018 . Φωτογραφία Ηellas Journal

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως εφόσον γίνουν όλα πακέτο, θα φτάσουν οι Γάλλοι εκ νέου στην Αθήνα για να προχωρήσουν οι δυο πλευρές σ’ ένα προσύμφωνο, όπως γίνεται άλλωστε σ’ αυτές τις περιπτώσεις και η Διεύθυνση εξοπλισμών θα προχωρήσει την υπόθεση προς το Ελληνικό κοινοβούλιο που θα δοθεί η τελική έγκριση.

  • Από τη Βουλή ωστόσο αναμένεται να περάσουν με τροπολογία σημεία της συμφωνίας που παρουσιάζουν πρόβλημα ασυμβατότητας της Ελληνικής με τη Γαλλική νομοθεσία και που δεν έχουν επιλυθεί μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες επιτροπές που συστάθηκαν γι’ αυτό τον λόγο.

Πολλαπλασιαστής ισχύος στο Αιγαίο

Πάντως δεν είναι παράλογο στην Πολεμική Αεροπορία να καίγονται για τα Γαλλικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν δείξει τη διαχρονική τους αξία στο Αιγαίο, τόσο στις κλειστές αερομαχίες όταν οι Έλληνες πιλότοι φτάνουν στην αναχαίτιση και οι Τούρκοι χειριστές αντιδρούν, όσο και για τα στρατηγικά τους όπλα, τα οποία κάνουν τη μεγάλη διαφορά έναντι των μαχητικών της Άγκυρας μιας και τα όπλα των Mirage, είναι ικανά να χτυπήσουν στρατηγικούς στόχους σε μεγάλο βάθος (πύραυλος Scalp των Mirage 2000-5) αλλά και μονάδες επιφανείας του αντιπάλου (πύραυλος Exocet των Mirage 2000).

Σχηματισμός Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας κατά τη διάρκεια περιπολίας στο Αιγαίο. Φωτογραφία ΓΕΑ
  • Διαχρονικά δεν έχει υπάρξει Αρχηγός στην Πολεμική Αεροπορία που να μην έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να φανταστεί την Ελλάδα χωρίς Mirage πάνω από το Αιγαίο. Ίσως αυτός, να είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κατανοήσει αυτή την επιβεβλημένη ανάγκη και δεν έχει σταματήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ν’ αναζητά ακόμη και μεταχειρισμένα αεροσκάφη κυρίως Mirage 2000-5, σαφώς πολύ πιο αναβαθμισμένα από τα Ελληνικά, ώστε να τα εντάξει στον υπάρχοντα στόλο των Γαλλικών μαχητικών που διαθέτει η χώρα μας.

Σκέψεις υπάρχουν αρκετές πάνω σ’ αυτό τον τομέα από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει την τεχνογνωσία των αεροσκαφών αυτών, έχει όπλα στην φαρέτρα της ενώ δεν χρειάζεται η Γαλλία ν’ αποδεσμεύσει όπλα καθώς η ίδια δεν διατηρεί τέτοιο δικαίωμα σε αντίθεση με τις Ηνωμένες πολιτείες που αν παρθεί ένα οπλικό σύστημα εξ Αμερικής, για την αποδέσμευση των όπλων του, θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της κατασκευάστριας χώρας.

  • Συζητήσεις έχουν γίνει αρκετές, με ορισμένες χώρες-που δεν θέλουμε ν΄ αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες- οι οποίες διαθέτουν Mirage 2000-5 και που έχουν δηλώσει, εφόσον ερωτήθηκαν από την Ελληνική πλευρά, την πρόθεση να κάτσουν στο τραπέζι να συζητήσουν το ενδεχόμενο πώλησης των μαχητικών στη χώρα μας. Προτάσεις έχουν υπάρξει. Κάποιες εξ’ αυτών, ορισμένοι από τους συνομιλητές, από τις άλλες χώρες τις καλοβλέπουν, μένει να φανεί τι πρόκειται να γίνει.

Το μόνο βέβαιο είναι πως εκτός από την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, εκείνοι που περιμένουν την αύξηση των διαθεσιμοτήτων και την επιθυμούν διακαώς είναι οι τεχνικοί και οι ιπτάμενοι της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα οι οποίοι δίνουν κυριολεκτικά μάχες ώστε να κρατήσουν τις πολεμικές μοίρες 331 και 332 ζωντανές, με αεροσκάφη να πετούν καθημερινά και να δίνουν απαντήσεις είτε στο Αιγαίο είτε σε διασυμμαχικές ασκήσεις, φέροντας πρωτιές για την χώρα μας.

Πρωταθλητές και στις fake έρευνες οι Τούρκοι: H «βαρκάδα» του ωκεανογραφικού Τσεσμέ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: