Σήμερα κρίνεται το μέλλον της συγκυβέρνησης: Τι θα κάνει ο Τσίπρας αν ο Καμμένος αποχωρήσει




Αργά το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντησητου Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο που θα κρίνει και το μέλλον της συγκυβέρνησης.

Το πρωί θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων που αφορά την τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με την αναβάθμιση των F-16.

Αμέσως μετά ο Πάνος Καμμένος θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και κατόπιν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Όλα δείχνουν πως η ρήξη θα είναι οριστική. Σε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή αν αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως ανέφερε και χθες στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Το ίδιο άλλωστε είχε επισημάνει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την Έλλη Στάη.

Το ερώτημα είναι αν τελικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ή θα προχωρήσει σε αναδίπλωση καθώς στην πρώτη περίπτωση μένει με λιγότερους από 4 βουλευτές.

 

Ίσως διαψευστούν οι τοποθετήσεις Κατσίκη και ο Καμμένος συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: