Σενάρια, όχι και τόσο επιστημονικής φαντασίας με υπογραφή …Σαρίδη: Τα “βρίσκουν” Πάνος-Αλέξης!




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Κι όμως. Ο βουλευτής  της Ένωσης Κεντρώων που ψήφισε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης ο κ. Σαρίδης έχει την λύση για τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσιπρα.

Ο κ. Σαρίδης  ο οποίος τυπικά μένει μέλος της ΚΟ της Ε.Κ. όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά επειδή ο κ. Λεβέντης δεν τον διαγράφει προκειμένου να μην χάσει τα προνόμια του ως επικεφαλής ΚΟ, η οποία απαιτεί τουλάχιστον 5 βουλευτές.

  • Ο κ. Σαρίδης λοιπόν  δήλωσε ότι επιμένει στην θέση του ότι δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών (ο κ. Λεβέντης το απέδωσε στο ότι «δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι του στην Βόρειο Ελλάδα) αλλα βρήκε την χρυσή τομή: Εάν έχει περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο ίδιος δεν θα ψηφίσει και τεθεί θεμα εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, τοτε θα ψηφίσει θετικά  προκειμένου να υλοποιηθεί, όπως ειπε, η θετική ατζέντα, οι δόσεις οφειλών, η αυξηση κατώτατου μισθού, και για την …προταση του για δωρεάν νομική παροχή σε φτωχούς πολίτες, τοτε θα ψηφίσει υπερ της κυβέρνησης…

Αυτή η φόρμουλα δίνει την ευκαιρία στον ιδιο τον Πάνο Καμμένο να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, οπου κινδυνεύει να απωλέσει το κόμμα του και ο ίδιος να βρεθεί εκτος κυβέρνησης επικεφαλής όχι πια ΚΟ, αλλά δυο τριών βουλευτών μόνον.

Όταν και εφόσον περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από την Βουλή με τις ψήφους του Ποταμιού και άλλων «προδοτών», ο κ. Καμμένος κάλλιστα θα υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να κάνει κατι για την ανατροπή της Συμφωνίας.

  • Συνεπώς δεν θα έχει και κανένα νόημα να ρίξει την κυβέρνηση η οποία κατά τον ιδιο έχει σκοπό και λόγο ύπαρξης: να ακολουθήσει την φιλολαϊκή πολιτική που ειχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσιπρα, να μοιράσει χρήμα και παροχές και να ολοκληρώσει το έργο της κάθαρσης, στέλνοντας τους «κλέφτες στην φυλακή» .

Ετσι ο κ. Καμμένος δεν θα χάσει την συμμετοχή του στο κυβερνητικό σύστημα και ενόψει εκλογών  θα καταγγέλλει εκείνους που ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών, θα στηλιτεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν θα δεσμεύεται ότι θα …ακυρώσει την Συμφωνία και συγχρόνως θα προβάλει την συμβολή του στην στήριξη μιας κυβέρνησης, που βγάζει την χώρα και τους πολίτες από τα Μνημόνια και την λιτότητα!

Έτσι μετά από ένα μικρο σύντομο διάλειμμα ορισμένων ημερών, που η κυβέρνηση που θα ψηφίζει τις Πρέσπες δεν θα έχει την εμπιστοσύνη του κ. Σαριδη, του κ. Καμμένου του κ. Κατσικη κλπ, αμέσως μετά και αφού πλέον δεν θα μπορεί να αλλάξει η κατάσταση θα συγκροτήσει πλειοψηφία «νέου ειδικού σκοπού» στην οποία θα συστρατεύονται και ο κ. Καμμένος και ο κ. Σαρίδης και όσοι άλλοι πιστοί…

  • Και ετσι η αριθμητική θα είναι πιο εύκολη να βγει για τον Αλ. Τσίπρα, ώστε να έρθει στην Βουλή και να ζητήσει (την δεδομένη πια) ψήφο εμπιστοσύνης, για την αύξηση του εγγυημένου κατώτατου εισοδήματος, για τον νέο νόμο Κατσέλη, για τις ρυθμίσεις οφειλών, την αναθεώρηση του Συντάγματος…

Με την Συμφωνία  των Πρεσπών να αποτελεί πλέον «παρελθόν» για όλους…

Το σενάριο μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν είναι  το πρωτο που εχουμε δει μεχρι τώρα….

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας

Συμπτώματα διχασμού στην ελληνική κοινωνία λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα Σκόπια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: