Πλαστούς τίτλους σπουδών φέρεται να έχει ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας




Τέσσερα συνολικά πλαστά πτυχία φέρεται να έχει ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Δημήτρης Μπούτος, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Σε δημοσίευμά της, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, Πρώτο Θέμα, αναφέρεται σε 29σέλιδο πόρισμα-καταπέλτη του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφορικά με τα τυπικά προσόντα του κ. Μπούτου.

Το πόρισμα, με το οποίο ζητείται η παραπομπή του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Μπούτος διορίστηκε το 2016 στην θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «Αγιος Παντελεήμων»-Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» με τριετή θητεία ως πτυχιούχος Οικονομικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Τον περασμένο Σεπτέμβριο και έπειτα από καταγγελίες, οι τίτλοι σπουδών του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας μπήκαν στο μικροσκόπιο του ΣΕΕΔΔ. Κατά τη διάρκεια της έρευνας αντλήθηκαν στοιχεία από το σύστημα Απογραφής, το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, αφού ο κ. Μπούτος ήταν αποσπασμένος μόνιμος υπάλληλος, με οργανική θέση του κλάδου ΠΕ1 Διοικητικού Οικονομικού στο «Θριάσιο», όπου κατείχε την θέση του διευθυντή της διοικητικής υπηρεσίας καθώς και του προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Μονάδας.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το πόρισμα, ο κ. Μπούτος καταγραφόταν στο σύστημα Απογραφής ως κάτοχος υπηρεσιακώς επιβεβαιωμένου, αναγνωρισμένου και συναφούς με το αντικείμενο του κλάδου του διδακτορικού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Λέστερ του Ηνωμένου Βασιλείου.

  • Ωστόσο, βάσει έγγραφης απάντησης του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο ίδιος «διενήργησε την αρχική εισαγωγή των στοιχείων του στην απογραφή, και εν συνεχεία πραγματοποίησε την υπαγωγή, επικαιροποίηση και επιβεβαίωση των στοιχείων του στο Μητρώο» μια που ήταν και πιστοποιημένος διαχειριστής του συστήματος της απογραφής ως διοικητικός διευθυντής.

Οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης αποκαλύφθηκαν όταν κατά τον επιτόπιο έλεγχο «δεν βρέθηκαν και λοιποί τίτλοι που εμφανίζονταν στο σύστημα της απογραφής, ομοίως ως υπηρεσιακώς επιβεβαιωμένοι, όπως: 1) Μεταπτυχιακό δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, 2) πτυχίο Μαθηματικών από το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και 3) πτυχίο Φιλοσοφίας από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ».

Με πληροφορίες από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σε ποινή επτά μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για υποκίνηση μίσους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: