Παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Συνεχής προσέλευση για την Μακεδονία (live, photo, video)




Αμείωτη είναι η ροή των πολιτών που μεταβαίνουν στην πλατεία Συντάγματος για να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα συζητηθεί μέσα στην εβδομάδα στην ελληνική Βουλή.

Οι εκτιμήσεις των διοργανωτών για μία παλλαϊκή συμμετοχή ενδέχεται να πραγματοποιηθούν. Σε αυτή την περίπτωση και σύμφωνα πάντα με δηλώσεις τους, οι συμμετέχοντες εκτιμούν ότι θα φτάσουν τις 150.000-200.000.

Δείτε live από το Σύνταγμα.

Συνολικά 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται στην ακτίνα μεταξύ Προπυλαίων και Συντάγματος. Ακόμη συνάδελφοί τους τοποθετούνται κατά μήκος των κάθετων δρόμων της Πανεπιστημίου και της Σταδίου. Από αέρος, δυο drones και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ μεταδίδουν ζωντανή εικόνα από τη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ επιπλέον τρία περιπολικά της Άμεσης Δράσης και μηχανές της ΔΙ.ΑΣ, βρίσκονται στα διόδια Αφιδνών για παν ενδεχόμενο.

Παράλληλα, έχει στηθεί φραγμός με κλούβες των ΜΑΤ στην οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε περίπτωση συνάντησης αυτών που έχουν προαναγγείλει αντισυγκέντρωση με όσους θα διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα μέτρα ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δρακόντεια. Ειδικότερα, 15 διμοιρίες των ΥΜΕΤ, 15 των ΜΑΤ και το σύνολο των στελεχών της ασφάλειας εξαιρουμένων των ατόμων που αναρρώνουν ή βρίσκονται σε άλλα μέτρα ασφαλείας βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, από τους άνδρες της Ασφάλειας ανακλήθηκαν τα ρεπό της Κυριακής λόγω της υψηλής επικινδυνότητας της συγκέντρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, όσο περνά η ώρα το Σύνταγμα γεμίζει ασφυκτικά, καθώς πλησιάζει η ώρα για την έναρξη του συλλαλητηρίου, το οποίο ξεκινά στις 2:00 το μεσημέρι.

Κόσμος από όλη την Ελλάδα, κρατώντας ελληνικές σημαίες, συμμετέχει σε συλλαλητήριο. Φωνές, συνθήματα και παλμός, τον οποίο έχουμε συναντήσει και σε προηγούμενα συλλαλητήρια, ειδικά για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Πολλοί από τους παριστάμενους ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες, όταν είδαν τη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού να παιανίζει το «Μακεδονία Ξακουστή», πριν τη μεγάλη αλλαγή φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία θα συμμετάσχουν και δεκάδες Κρήτες, οι οποίοι μετέβησαν στην Αθήνα με το βραδινό πλοίο, από όπου ξεκίνησαν τραγουδώντας το “Μακεδονία Ξακουστή”. Πηγή: zarpanews.gr

Στην σημερινή συγκέντρωση για την Μακεδονία συμμετέχουν άνθρωποι διαφόρων ιδιοτήτων.

Τα βλέμματα προσέλκυσαν εύζωνες, που παρήλασαν στην πλατεία Συντάγματος, επευφημούμενοι από το πλήθος.

Ακόμα και μοναχές, κρατώντας ελληνικές σημαίες βρίσκονται εκεί για ενωθούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Στο video που ακολουθεί, μία πανοραμική εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας και των γύρω οδών.

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές και το HELLAS JOURNAL θα σας μεταδίδει όλες τις εξελίξεις με τακτκές δημοσιεύσεις.

 

HELLAS JOURNAL

Τα “καραβάνια” φτάνουν στην Αθήνα: Μεγάλο αναμένεται να είναι το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (Live)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: