Όταν ο Ταγίπ πρόσβαλε τον Μπόλτον: Βρώμικη ανέντιμη συκοφαντία ότι στοχοποιούμε Κούρδους, είπε




“Ο Μπόλτον έκανε ένα πάρα πολύ σοβαρό λάθος. Είναι αδύνατο να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση σε αυτό το σημείο. Αν είναι τρομοκράτες, θα κάνουμε ότι χρειάζεται», δήλωσε απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AKP ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει το TRT.

«Το ψέμα ότι η Τουρκία στοχοποιεί τους Κούρδους στη Συρία, είναι η πιο άθλια, επαίσχυντη, η πιο βρώμικη και ανέντιμη συκοφαντία», υπογράμμισε, o Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος αρνήθηκε σήμερα να συναντήσει τον σύμβουλο του προέδρου Τραμπ, Τζον Μπόλτον, που βρισκόταν σε επίσκεψη στην Άγκυρα. Μάλιστα, ακυρώθηκε και η κοιν συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί.

Τον Μπόλτον είδε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος επανέλαβε την θέση της Άγκυρας ότι “αλλο οι Κούρδοι πολίτες και άλλο οι τρομοκράτες του PKK/YPG” για τους οποίους η Τουρκία έχει διακηρύξει ότι προθεσή της είναι να τους εξουδετερώσει στην βόρεια Συρία.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Ιμπραήμ Καλίν τόνισε ότι ουδέποτε η Άγκυρα δεσμεύθηκε πως θα προστατεύσει τους Κούρδους στην βόρεια Συρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TRT

Αποκάλυψη για τη διπλή γλώσσα της Τουρκίας: Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ προστασία Κούρδων λέει ο Καλίν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: