Κοπή πίτας και απονομή υποτροφιών για τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων




Με την ορκωμοσία του νέου συμβουλίου, την κοπή της βασιλόπιτας και την απονομή υποτροφιών σε 11 Ελληνοαμερικανούς φοιτητές πανεπιστημίων υποδέχθηκαν το 2019 τα μέλη του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων. Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή και φίλων του συλλόγου η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς, παρουσία και του Επισκόπου Μηδείας Αποστόλου, οποίος επέστρεψε έπειτα από 7 χρόνια στην Καλιφόρνια στα γνώριμα εδάφη της Αστόριας, στην οποία υπηρέτησε προϊστάμενος της κοινότητας Αγίου Δημητρίου και δήλωσε συγκινημένος που θα έχει την ευκαιρία να συνεργάζεται με γνωστά άτομα που εκτιμά.

Αναλαμβάνοντας εκ νέου το πηδάλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών, ο πρόεδρος Γιώργος Αλεξίου συνεχάρη όλους τους συνεργάτες του και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί το έργο του συλλόγου.

Ο τέως πρόεδρος Γιώργος Κίτσιος, έγινε εκ νέου επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου.

Ο Επίσκοπος Απόστολος μετά την ορκωμοσία του συμβουλίου ευλόγησε την βασιλόπιτα και μετέφερε στους παρισταμένους τις ευλογίες και την εκτίμηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου. Ενώ αφηγήθηκε την ιστορία του εθίμου της βασιλόπιτας, που ξεκινά από τον Μέγα Βασίλειο.

Το χρυσό φλουρί κέρδισε η διευθύντρια της GOTelecom της Αρχιεπισκοπής, Μαρίσα Κωστίδη, της οποίος ο γιός Γεώργιος – Αριστοτέλης Κωστίδης ήταν ένας από τους αποδέκτες υποτροφιών.

Όπως είπαν οι κ.κ. Αλεξίου και Κίτσιος, ο θεσμός υποτροφιών ξεκίνησε προ περίπου 20ετίας, με την βοήθεια του ευεργέτη του συλλόγου, Γιώργου Φακίρη, ο οποίος καλύπτει το μισό ποσό. Τον Ιούνιο δίνονται 14 υποτροφίες (500 δολαρίων εκάστη) σε ισάριθμους μαθητές 7 ελληνικών απογευματινών σχολείων και τον Ιανουάριο 11 υποτροφίες 1.000 δολαρίων η κάθε μια. Επίσης έλαβαν τιμητικά πιστοποιητικά από τον πολιτειακό γερουσιαστλη Μιχάλη Γιάνναρη, την πολιτειακή βουλευτή Αραβέλα Σιμωτά και τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κωνσταντινίδη.

Ο κ. Κίτσιος προέτρεψε τους υποτρόφους, όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και σταδιοδρομήσουν σε διάφορα επαγγέλματα, να φροντίσουν κι αυτοί να βοηθήσουν κάποιους άλλους που θα είναι στην ίδια θέση με αυτούς σήμερα.

Οι υπότροφοι ήταν:Ζωή Καβούρη (Zoe Kavouris – St. John’s University), Εμμανουήλ Κουλιανίδη (Emanuel A. Coulianidis – Villanova University),Γαρβιήλ Κυριακίδη (Gabriel Kyriakidis – Umass Boston), Κωνσταντίνα Παπαμανώλη (Constantina Papamanolis – Long Island University Brooklyn), Ανδριανή Χριστοδουλάκη (Andrianie Christodoulakis – Syracuse University), Αίμιλυ Φιλίππου (Emily Philippou – Queens College), Κυριακή Γελαλή (Kiriaki Gelalis – Borough of Manhattan Community College), Κατερίνα Λαμπροπούλου (Katerina B. Lampropoulos – Fordham University), Γεώργιος – Αριστοτέλης Κωστίδης (George Aristotelis Costidis – University of Pennsylvania), Πάρις Πουλικίδη (Paressa Poulikidis – Fashion Institute of Technology) και Ειρήνη Πανικίδη (Irene Panikidis – CUNY’s Baruch College, Zicklin School of Business).

Παραλαμβάνοντας τις υποτροφίες, οι φοιτητές ευχαρίστησαν το σύλλογο, καθώς και τους κ.κ. Κίτσιο, Αλεξίου και Φακίρη για την ενθάρρυνση και την συμπαράσταση που προσφέρουν σε νέους ανθρώπους της κοινότητας. Με την προτροπή του συλλόγου, ανέπτυξε ο καθένας τους το τι σημαίνει γι’ αυτούς η ελληνική τους καταγωγή και τα σχόλιά τους απέσπασαν την επιδοκιμασία των συγκεντρωμένων.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Ντίνος Ράλλης, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νίκος Διαμαντίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργού και σταθερός συμπαραστάτης του συλλόγου Ιδιοκτητών Νίκος Γαβαλάς, ο τέως διευθυντής του Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Τιμολέων Κόκκινος, ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Ηρακλής Κρεμμύδας, ο γραμματέας του Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια» Μανώλης Χριστοδουλάκης, η δασκάλα Εμμανουηλία Παπαμανόλη και οι γονείς υποτρόφου Κατερίνα και Δημοσθένης Λαμπρόπουλος.
Ο Γιώργος Αλεξίου αναφέρθηκε και στο επιτυχημένο 29ο Γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών, όπου μοιράστηκαν πάνω από 2.400 μερίδες φαγητού και 536 γαλοπούλες, ενώ η η γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Μπότσιου διάβασε τρεις ευχαριστήριες επιστολές από ηλικιωμένα άτομα στα οποία δόθηκαν γεύματα.

Σύντομο χαιρετισμό επίσης απηύθυνε εκπρόσωπος του 114ου Αστυνομικού Τμήματος.

Πηγή:greeknewsonline.com

 

Να συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπου Κύπρου, θέλει ο προκαθήμενος Ουκρανίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: