Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. ΚΥΠΕ, Κ. ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ

Να συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπου Κύπρου, θέλει ο προκαθήμενος Ουκρανίας

«Η αγάπη θα είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα οικοδομήσουμε μια ισχυρή και ενωμένη Εκκλησία στην Ουκρανία», τονίζει ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, Επιφάνιος. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο προκαθήμενος της εν Ουκρανία Ορθόδοξης Εκκλησίας υπογράμμισε: «Η πόρτα της Εκκλησίας μας θα είναι ανοικτή για όλους τους Ουκρανούς».

Ο κ. Επιφάνιος εκφράζει την πεποίθηση ότι, μετά την χορήγηση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο του Τόμου της Αυτοκεφαλίας, οι άλλες κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες, με την χάρη και την βοήθεια του Θεού, θα αναγνωρίσουν την Εκκλησία Ουκρανίας.

Για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, αναφέρει ότι εύχεται «ο Θεός να του δωρίζει φώτιση και υγεία για να ποιμαίνει την Εκκλησία Κύπρου». Επίσης, ο κ. Επιφάνιος δηλώνει ότι επιθυμεί να συλλειτουργήσει σύντομα με τον Κύπριο προκαθήμενο.

Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, απαντώντας σε ερώτηση για την συντήρηση με χορηγία του Ιδρύματος Α .Γ. Λεβέντη μεγάλου τμήματος των περίφημων ψηφιδωτών ( 11ος αιώνας, που έχουν επιγραφές στα ελληνικά ) της Αγίας Σοφίας Κιέβου, ανέφερε ότι είναι πάρα πολύ ευτυχής και πρόσθεσε: «κατά ένα τρόπο ήταν ένα θαύμα του Θεού, διότι μια μέρα πριν την Σύνοδο, της 15ης του περασμένου Δεκεμβρίου, τελείωσαν οι εργασίες. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το Ίδρυμα Λεβέντη».

Θετικό ότι τα ΗΕ θεωρούν απαραίτητη την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, λέει ο Προδρόμου

12/01/2019 17:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

Be the first to comment on "Να συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπου Κύπρου, θέλει ο προκαθήμενος Ουκρανίας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*