Κοινή σύσκεψη Τσίπρα, Αναστασιάδη, με υπουργούς Άμυνας: Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Όλοι συμφώνησαν πως η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλεύεται την αποκλειστική οικονομική της ζώνη. Παρόλα αυτά, η Τουρκία απειλεί με χρήση βίας και προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες σε Μεσόγειο και Αιγαίο, τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες των δυο κρατών, να εργαστούν με ηρεμία για την ασφάλεια της περιοχής που είναι ένας από τους κύριους στόχους Ελλάδας και Κύπρου.

Ο κύριος Αποστολάκης τόνισε με έμφαση και ιδιαίτερο νόημα πως και οι δύο χώρες ό,τι κάνουν για την περιοχή, γίνεται με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Μετά τη συνάντηση των δυο υπουργών στο Γενικό επιτελείο, ακολούθησαν διμερείς επαφές στο προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου στην Λευκωσία.

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης και από την ελληνική πλευρά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Η αμυντική συνεργασία που είναι διαρκώς διευρυνόμενη ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης και οι επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό.

Αμέσως μετά ο κ. Αποστολάκης κατέθεσε στεφάνια στα φυλακισμένα μνήματα και στον τύμβο της Μακεδονίτισσας που έχουν ταφεί και ελλαδίτες που πολέμησαν στην Κύπρο. Ο υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε και την ΕΛΔΥΚ.

Ο κ. Αποστολάκης, προτού φύγει από την Κύπρο, με προορισμό το Βουκουρέστι για την άτυπη σύνοδο ΥΠΑΜ της ΕΕ, μίλησε στα στελέχη της ελληνικής δύναμης Κύπρου, σημειώνοντας πως

  • “Γνωρίζω τί είναι να υπηρετείς στην πρώτη γραμμή είτε στην Κύπρο είτε στο Ορμένιο είτε στη Γαύδο. Σας λέω πως είμαστε δυνατοί πως είμαστε ικανοί να υπερασπίσουμε την ακεραιότητα της πατρίδας. Η ελληνική κυριαρχία ανεξαρτησία είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο”Εσείς είστε ένας ανεκτίμητος πολλαπλασιαστής ισχύος.
    Στα νέα μου καθήκοντα θα πράξω ότι μπορώ για την αύξηση των δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων.
    Η στρατιωτική διπλωματία έχει αναλάβει ένας πολύ σημαντικό ρόλο για τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. Μας κάνετε περήφανους σας ευχαριστώ πολύ για την προσφορά στην πατρίδα”.

Η ώρα της μεγάλης αλήθειας για τον Ταγίπ και τον Αλέξη: Συνομιλίες για όλα ή αδιέξοδο;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: