Κατηγορεί ευθέως τον Τραμπ ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας: Οι ΗΠΑ πίσω από το πραξικόπημα

Opponents of Chavism demonstrate against the Government of President Nicolas Maduro in Caracas, Venezuela, 23 January 2019. Chavists and opponents are again demonstrating in the streets of the country to support or question the legitimacy of the head of state, which the Parliament and a large part of the international community do not recognize. EPA/CRISTIAN HERNANDEZ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην λατινοαμερικανική χώρα.

  • «Φαίνεται ότι όλα τα πραξικοπήματα στην Λατινική Αμερική εμπνεύστηκαν από τις αμερικανικές κυβερνήσεις», δήλωσε ο Αρεάσα σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
  • «Κάποτε, ο πρόεδρος (της Βολιβίας), Εβο Μοράλες, είχε πει ότι η μόνη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο χωρίς πραξικόπημα είναι οι ΗΠΑ από τη στιγμή που η Ουάσινγκτον δεν έχει εκεί αμερικανική πρεσβεία».
  • «Σε αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση Τραμπ δεν ήταν απλά πίσω από το πραξικόπημα, αλλά ενεργά το προώθησε…υπαγόρευσε το σενάριο που ακολούθησε η δεξιά της Βενεζουέλας, καθώς και κυβερνήσεις-μαριονέτες που ακολουθούν τις οδηγίες των ΗΠΑ», τόνισε ο Αρεάσα.

Πρόσθεσε ότι η επιθυμία κάποιων ξένων κυβερνήσεων να βυθίσουν την χώρα σε εμφύλιο πόλεμο, δεν θα πραγματοποιηθεί.

«Υπάρχει ένα σπουδαίο πνεύμα ειρήνης μεταξύ των κρατών της Λατινικής Αμερικής», είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, Reuters
24/01/2019 23:33

26 νεκροί σε 4 ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Βενεζουέλα, υποστηρίζει ΜΚΟ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal