Ιταλικοί και ελληνικοί πολιτιστικοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους υπό το “Tempo Forte”




Τις δυνατότητες πολιτιστικών ανταλλαγών και νέων συνεργασιών στο τομέα του πολιτισμού ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελλάδα, εξέτασε η μορφωτική ακόλουθος της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και διευθύντρια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, ‘Αννα Μοντάβιο (Anna Mondavio), κατά την τριήμερη εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποιεί σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.

Η κ.Μοντάβιο συνοδεύεται από τον υπεύθυνο της πρωτοβουλίας «Τempo Forte» στην Ελλάδα, ‘Ενζο Μπονάνο (Enzo Bonanno), που πλέον ζει μόνιμα στο νησί της Λέρου και τον επίτιμο πρόξενο της Ιταλίας στην Καβάλα, Φεδερίκο Λαζαρίδη.

«Στόχος μας» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η μορφωτική ακόλουθος της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, «είναι να συνάψουμε στενότερες σχέσεις συνεργασίας με τις περιοχές της Καβάλας και ευρύτερα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης πάνω στον τομέα του πολιτισμού. Με πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα δημιουργήθηκε το “Tempo Forte”, μια δράση η οποία στοχεύει να φέρει πιο κοντά τον πολιτισμό της Ιταλίας στην Ελλάδα και το αντίστροφο».

«Επιδίωξή μας είναι», συνέχισε η κ.Μοντάβιο, «να συνεργαστούμε με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να υλοποιήσουμε διάφορα σχέδια στο χώρο του πολιτισμού».

Από τη δική του μεριά ο κ.Μπονάνο επισήμανε σε δηλώσεις του ότι «μέσα από το δίκτυο των επίτιμων προξενείων, που διατηρεί η Ιταλία στην Ελλάδα και των λοιπών εμπλεκόμενων θεσμών και φορέων επιτυγχάνεται μια καλή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία».

Να τονιστεί ότι η πρωτοβουλία «Tempo Forte» επικυρώθηκε κατά την πρώτη διάσκεψη κορυφής μεταξύ Ιταλίας – Ελλάδας στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 και σκοπός της είναι η επισημοποίηση μιας ιδιαίτερης συγκυρίας (που ξεκίνησε πέρυσι την άνοιξη), κατά την οποία ανελήφθησαν πρωτοβουλίες σε πολλούς τομείς πολιτιστικών δράσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Το «Tempo Forte» φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ολόκληρο δίκτυο ιταλικών και ελληνικών πολιτιστικών φορέων, που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στις σχέσεις των δυο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό, πέρυσι το καλοκαίρι διοργανώθηκαν στην Καβάλα δυο πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ υπάρχει ο σχεδιασμός για τη διοργάνωση και επιπλέον πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων, οι οποίες σχεδιάζονται.

Θερμά συγχαρητήρια και επιτυχία στην βραδιά των Όσκαρ από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Γιώργο Λάνθιμο

 

24/01/2019 11:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Β. Λωλίδη
Καβάλα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: