Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι καταγγελίες του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη για το Ανώτατο Δικαστήριο και το δικηγορικό γραφείο Χρυσαφίνη & Πολυβίου κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου. Προβάλλονται επίσης, οι εξελίξεις που αφορούν το ΓεΣΥ, το Κυπριακό, ο φόνος 44χρονου στη Λεμεσό και η κατάσταση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αντεπίθεση δικαστών», γράφει ότι στην αντεπίθεση πέρασαν χθες οι δικαστές, τρεις μέρες μετά τις σοβαρές καταγγελίες για διαπλοκή, οικογενειοκρατία και ευνοϊκή μεταχείριση της Τράπεζας Κύπρου που διατύπωσε εις βάρος τους ο δικηγόρος και αδελφός του Γενικού Εισαγγελέα, Νίκος Κληρίδης. Αλλού γράφει για διχασμό στους γιατρούς για το ΓεΣΥ και ότι 37 επιστημονικές εταιρείες διέκοψαν το διάλογο με τον ΟΑΥ πριν αυτός ξεκινήσει. Σε άλλο θέμα γράφει ότι όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη εξασφαλίσει τους έξι, εκτός ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, που χρειάζεται για να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Απαντήσεις του Ανωτάτου στους ισχυρισμούς Κληρίδη» γράφει ότι τόσο η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου όσο και ο πρόεδρος του Μ. Νικολάτος απάντησαν χθες δια ανακοινώσεών τους στα όσα υποστήριξε ό δικηγόρος και αδελφός του γενικού εισαγγελέα Νίκος Κληρίδης για σχέσεις διαπλοκής με το δικηγορικό γραφείο «Πολυβίου και Χρυσαφίνης». Αλλού γράφει ότι αρχές Φεβρουαρίου έρχεται η Τζειν Χολ Λουτ, με στόχο να προτείνει στους ηγέτες ποιοι θα μπορεί να είναι οι «όροι αναφοράς». Σε άλλο θέμα γράφει ότι δοσοληψίες ναρκωτικών βλέπει η Αστυνομία πίσω από το φόνο του 44χρονου Χρίστου Μιχαήλ.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πνέουν μένεα οι δικαστές», γράφει ότι με ιδιαίτερα έντονες ανακοινώσεις αντέδρασαν χθες, μετά από τριήμερη σιωπή, στις καταγγελίες του Νίκου Κληρίδη, που θέτει θέμα επηρεασμού των δικαστών από το δικηγορικό γραφείο Χρυσαφίνης & Πολυβίου, οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου και το δικηγορικό γραφείο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με έναν πυροβολισμό κυνηγετικού διαπράχθηκε ο φόνος 44χρονου στη Λεμεσό και ότι η Αστυνομία βλέπει δοσοληψίες ναρκωτικών. Αλλού γράφει ότι οι Τούρκοι δέσμευσαν παράνομα τη μισή Μεσόγειο με νέα NAVTEX.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Μένουν οι σκιές και μετά τις εξηγήσεις» γράφει ότι είναι έτοιμος να δώσει κι άλλα στοιχεία ο δικηγόρος Νίκος Κληρίδης και ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέφυγε να τοποθετηθεί, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι θα προβεί σήμερα σε σχετική δήλωση. Αλλού γράφει για την κατάσταση που αντίκρισαν τα μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής που πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπάρχουν 2,3 δισ. ευρώ συσσωρευμένες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας και ότι το 60% παρουσιάζουν κώλυμα κι ενδεχομένως να μην εισπραχθούν ποτέ.

H “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «΄Δεν υπάρχουν αμφιβολίες’ για την ακεραιότητα των δικαστών» γράφει ότι το δικηγορικό γραφείο Χρυσαφίνης & Πολυβίου απέρριψε τη Δευτέρα ως αβάσιμους και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη για τις σχέσεις του με το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο έκανε λόγο για διαστρεβλωμένη εικόνα και απροκάλυπτη επίθεση εναντίον του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με δοσοληψίες ναρκωτικών φέρεται να συνδέεται ο φόνος 44χρονου στη Λεμεσό. Αλλού γράφει ότι η Πάφος προσφέρει στους Βρετανούς τουρίστες τις δέκατες καλύτερες προσφορές.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/01/2019 07:46

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: