Για μέλη της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βουλή μιλά το Μαξίμου: Καλεί σε καταδίκη




“Δυστυχώς για άλλη μια φορά τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και τονίζει.

“Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία.»

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε.

Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα”.

Θα καταδικάσει η ΝΔ την ακροδεξιά βία; ρωτά η Γεροβασίλη

Θα καταδικάσει η ΝΔ την ακροδεξιά βία, με 24 τραυματισμένους άνδρες της ΕΛΑΣ που προστάτευσαν το ελληνικό Κοινοβούλιο; διερωτάται η υπουργός Προστασίας του Πολίτης Όλγα Γεροβασίλη με ανάρτησή της στο twitter .

Επίσης η κ. Γεροβασίλη σε άλλο twitter αναφέρει : «Θα καταδικάσει ο κ.Μητσοτάκης τις σημερινές βίαιες επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς, φωτορεπόρτερ ακόμα και στελέχη της ΝΔ ή επειδή προέρχονται από ακροδεξιούς κάνει πως δεν βλέπει; «Όταν εκτρέφεις το τέρας…».

Η κυβέρνηση έριξε χημικά σε αθώους διαδηλωτές, απάντησε ο Μητσοτάκης

«Η κυβέρνηση υπέγραψε αυτή τη συμφωνία απέναντι στο εθνικό αίσθημα, και χωρίς διακομματική συναίνεση. Σήμερα δεν δίστασε να επιτεθεί με χημικά σε εκατοντάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές.” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα όσα έγιναν στο Σύνταγμα.

“Ανάμεσά τους ήταν οικογένειες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι. Να γνωρίζουν όλοι ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα έγιναν σήμερα στο Σύνταγμα. Και τα οποία είχαν ως μόνο στόχο να διαλύσουν το συλλαλητήριο», τόνισε.

Δεν είδε ακροδεξιούς να επιτίθενται; ρωτά το Μαξίμου τον Μητσοτάκη

Η ΝΔ σήμερα δεν είδε ακροδεξιούς να επιτίθενται με πέτρες και ρόπαλα σε αστυνομικούς για να εισβάλουν στη Βουλή.

Δεν είδε τους δεκάδες τραυματίες αστυνομικούς.

“Δεν είδε ότι για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή έκλεψε τη παράσταση. Δεν είδε ότι ακραία στοιχεία αμαύρωσαν το συλλαλητήριο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και σημειώνει.

“Είναι λυπηρό για τη ΝΔ και τους δημοκράτες ψηφοφόρους της, που η ηγεσία της τυφλωμένη από αντιπολιτευτικό μένος, ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής και δε βρίσκει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα: Μολότοφ δακρυγόνα και επιδρομές στη Βουλή από κουκουλοφόρους (live,photo)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: