Ευγνωμοσύνη Νάρκισσου προς τον Τέρενς Κουΐκ για το ενδιαφέρον στους Έλληνες της Αφρικής

Τον αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό Υφυπουργό Εξωτερικών, Τέρενς Κουΐκ (Δ), υποδέχτηκε θερμά στο ελληνικό τετράγωνο του Σάτμπι, η Διαχειριστική Επιτροπή της ιστορικής πρεσβυγενούς ελληνικής κοινότητας με την 178χρονη ιστορία της, οι μαθητές, τα σωματεία και οι εκπρόσωποί τους, μα, πάνω από όλα, ο Αλεξανδρινός Ελληνισμός, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ, Νίκος Κάτσικας
Την μεγάλη ευγνωμοσύνη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ολόκληρης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, εξέφρασε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Γκάνας κ. Νάρκισσος, προς τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα αποδήμου Ελληνισμού Τέρενς Κουΐκ, κατά τη υποδοχή που του επεφύλαξε η αλεξανδρινή παροικία, τονίζοντας το πηγαίο ενδιαφέρον του για τους Έλληνες της Αφρικής.

«Σας ευχαριστούμε θερμά, όχι μόνο για τις προσπάθειές σας να κοιτάξετε τα ζητήματα του Αλεξανδρινού και Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, αλλά και όλου του Ελληνισμού της Αφρικής», τόνισε ο κ. Νάρκισσος, προκαλώντας τα χειροκροτήματα όλων των παροίκων και μεταφέροντας ο ίδιος τις ευχαριστίες και του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου.

«Είστε από τους μοναδικούς υπουργούς που θυμηθήκατε και επισκεφτήκατε για πρώτη φορά μετά από 30 και 40 χρόνια, μέρη που είχε ξεχάσει η Ελλάδα. Και την ευαρέσκεια αυτή, σας τη μεταφέρω εκ μέρους όλων των Επισκόπων της αλεξανδρινής Εκκλησίας», τόνισε ο Πατριαρχικός Επίτροπος κ. Νάρκισσος.

«Η καρδιά του Ελληνισμού κτυπάει σε ολόκληρη την Αφρική», ανταπάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κουΐκ, τονίζοντας την ελληνική παρουσία σε κάθε γωνιά της ηπείρου, με τους Έλληνες να διατηρούν αλώβητη την πίστη τους για την πατρίδα, την ορθοδοξία και την γλώσσα τους.

Μάλιστα, τόνισε και την επιχειρηματική πρωτοπορία των Ελλήνων, σε όλον τον Απόδημο Ελληνισμό και κυρίως στην Αφρική, και τέλος αποκάλυψε ότι τον μήνα Μάρτιο θα συμμετάσχει σε μία νέα ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Κένυα και την Αιθιοπία, που θα ενώσει έτι περαιτέρω τους Έλληνες των χωρών αυτών με την Ελλάδα.

Επαναλειτουργία του ΣΑΕ προτείνει ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Τριανταφυλλίδης

12/01/2019 10:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal