Έπνιξε τη Στρασμπούρ ο Προμηθέας και έκανε την ανατροπή: Aγκαλιά με την πρόκριση




Επιστροφή στις νίκες με ρεσιτάλ άμυνας στην επανάληψη για τον Προμηθέα στην Πάτρα. Οι Αχαιοί επικράτησαν με 77-64 της Στρασμπούρ, για τη 12η αγωνιστική του Basketball Champions League, περιορίζοντας τους Γάλλους στους 23 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά αύξησε σε 8-4 το ρεκόρ της στον 4ο όμιλο (2η θέση), κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ η Στρασμπούρ υποχώρησε σε 6-6. Πλέον, ο Προμηθέας χρειάζεται μία νίκη στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση, η οποία δεν αποκλείεται να έρθει και απόψε σε περίπτωση ήττας της Οστάνδης από την Μπαϊρόιτ.

Κορυφαίος των νικητών ο Νίκος Γκίκας με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και κανένα λάθος σε 23 λεπτά συμμετοχής, ενώ από τους Γάλλους ξεχώρισε ο Γιουσουφά Φαλ με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 39-41, 55-51, 77-64

Ο Προμηθέας τα βρήκε δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι στη Στρασμπούρ, η οποία έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +2 (22-24) και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο με την ίδια διαφορά (39-41). Ωστόσο, με το… καλημέρα της τρίτης περιόδου οι Αχαιοί ενεργοποίησαν την άμυνά τους και με τους Μέιερ, Γκίκα να δίνουν το σύνθημα της αντεπίθεσης από τα 6.75, o Προμηθέας έτρεξε επιμέρους σκορ 14-3 και στο 27΄ όχι μόνο πήρε το προβάδισμα, αλλά εξασφάλισε και μία διαφορά +9 πόντων (53-44). Οι Γάλλοι αντέδρασαν μειώνοντας σε 55-51 στο 30΄, αλλά μέχρι εκεί… Στο 33΄ η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε ένα σερί 10-0, ξεφεύγοντας με +14 πόντους (65-51) και μπαίνοντας πρόωρα σε τροχιά νίκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαντζαρίνι, Ντοζάι, Κρέγιτς.

Οι συνθέσεις:

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Μπράουν 11 (1), Ελις 6, Γκίκας 16 (2), Λίποβι 2, Μέιερ 11 (3), Χολ 13 (2), Κασελάκης 4, Κατσίβελης 5, Παρκς 2, Σαλούστρος 5 (1), Τσαϊρέλης 2.

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ (Κολέ): Κόλινς 10, Φαλ 12, Γκριν 6 (1), Λανγκ 8 (2), Ενζελί 2, Τραορέ 10, Πιετρούς, Μπεϊχούρστ, Εντι 11 (2), Σερόν 5.

Γιατράς: «Τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι!»

Ο Προμηθέας Πατρών βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League και ο τεχνικός των Αχαιών, Μάκης Γιατράς, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του από την ιστορική βραδιά της ομάδας του.

«Είμαι πολύ συγκινημένος. Είναι η πρώτη μας χρονιά στο BCL και καταφέραμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η καρδιά και οι ψυχές είναι υπεράνω τακτικών. Αυτή τη νίκη την αξίζει όλη η Πάτρα! Στο πρώτο μέρος είχαμε άγχος, χάσαμε πολλά λέι απ. Έπειτα μιλήσαμε κι είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε δυνατά, κάναμε ένα εκπληκτικό δεύτερο μέρος», είπε αρχικά ο Μάκης Γιατράς στην κάμερα της NOVA και πρόσθεσε: «Τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι!»

Από την πλευρά του, ο Νίκος Γκίκας, δήλωσε: «Είναι ιστορική βραδιά! Για εμάς ήταν αυτονόητο. Δεν ξεκινήσαμε καλά στο ματς, αλλά έχουμε δείξει ότι έχουμε πειθαρχία κι ήμασταν δυνατοί στην άμυνα. Έχουμε χαρακτήρα, παίζουμε για την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Παίξαμε όλοι πολύ καλά στην άμυνα. Καταφέραμε να βραχυκυκλώσουμε το Στρασβούργο, που είναι πολύ ποιοτική ομάδα και να νικήσουμε. Το Στρασβούργο επέλεξε να παίξει μια άμυνα που εμένα με βοήθησε να βάλω κάποια σουτ. Όπως λέω πάντα, τώρα τα έβαλα, στο επόμενο δεν τα βάλω. Στο παραεπόμενο!».

22/01/2019 21:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: