Επίθεση σε περίπολο Αμερικανών και Κούρδων στην Μανμπίτζ: 20 οι νεκροί -σε βίντεο η έκρηξη




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ; Στους 20 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Μανμπίτζ της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και πέντε Αμερικανοί στρατιώτες.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, πέντε Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση που είχε αποτέλεσμα την απώλεια ζωής 20 ανθρώπων” τόνισε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την πρόεδρο της Κροατίας στην Αγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν πιστεύει η επίθεση να επηρεάσει την απόφαση του (Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα από τη Συρία, “επειδή είδα την αξιέπαινη αποφασιστικότητα του Τραμπ στο θέμα αυτό”.

“Η Τουρκία θα συνεχίσει την μάχη ενάντια στο ΙΚ και θα εξουδετερώσουμε την τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε με tweet του ότι μέλη των δυνάμεων των ΗΠΑ σκοτώθηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Συρία.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Μια ισχυρή έκρηξη συντάραξε το μεσημέρι της Τετάρτης, τη βόρεια Συριακή πόλη Μανμπίτζ, η οποία απειλήθηκε πρόσφατα από την Τουρκία για το γεγονός πως ελέγχεται από Κούρδους. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters, τουλάχιστον τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 3 άλλοι τραυματίστηκαν από την έκρηξη

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης

Η έκρηξη έγινε κοντά σε εστιατόριο και αγορά. Διάφορες πηγές στο σημείο επιβεβαίωσαν ότι υπήρξαν θύματα ανάμεσα στους Αμερικανούς στρατιώτες.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο δείχνουν ένα κατεστραμμένο κτίριο με σπασμένα παράθυρα και κάτι που μοιάζει με λεκέδες αίματος, καθώς και αρκετά κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Οι πηγές του Al Jazeera ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών περιλαμβάνει δύο Αμερικανούς στρατιώτες, έναν Κούρδο μαχητή και έξι πολίτες. Ανέφεραν ότι η έκρηξη είχε προφανώς ως στόχο μια αμερικανική περίπολο. Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak είπε ότι πέντε Αμερικανοί σκοτώθηκαν από την έκρηξη.

Πηγή: Russia Today

Νέα εντάλματα σύλληψης κατά γκιουλενιστών στην Τουρκία: Σε όλη τη χώρα το κύμα συλλήψεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: