Δύο εκρήξεις με έναν νεκρό σε ουρανοξύστη στην Τσανγκτσούν της Κίνας: Για βόμβες μιλούν οι αρχές (video)




Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σε δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα με διαφορά μερικών λεπτών σε έναν ουρανοξύστη στην Τσανγκτσούν, στη βορειοανατολική Κίνα, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης.

Στο πρώτο περιστατικό, για το οποίο ενημερώθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία γύρω στις 15:13 τοπική ώρα (09:13 ώρα Ελλάδας), ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο υπόγειο του κτιρίου εξερράγη. Ακολούθησε στις 15:16 μια δεύτερη έκρηξη σε ένα γραφείο του 30ού ορόφου αυτού του κτιρίου, του συγκροτήματος διαμερισμάτων Wanda Plaza, διευκρίνισε ο δήμος στον ιστότοπο του κινεζικού μικρομπλόγκ Weibo.

Μετά τις πρώτες έρευνες, οι αρχές δημόσιας ασφάλειας διαχειρίζονται τις εκρήξεις αυτές ως εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα κινεζικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι πυροσβέστες βρίσκονται επιτόπου και απομακρύνουν τους περαστικούς για την ασφάλειά τους.

Μια γυναίκα, η κα Ζιάνγκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους της εφημερίδας της νεολαίας του Πεκίνου, αφού απομακρύνθηκε από ένα εστιατόριο της Wanda Plaza όπου δειπνούσε: «Υπήρξαν καμιά εικοσαριά εκρήξεις, το ραδιόφωνο του εμπορικού κέντρου είπε ότι έπρεπε να εκκενώσουμε το κτίριο, τρέξαμε να βγούμε έξω.»

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούσαν εικόνες από δρόμους γεμάτους καπνούς που φωτίζονται τακτικά από λάμψεις, οι οποίες μπορεί να οφείλονται σε εκρήξεις. Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπορούσε προσώρας να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα αυτών των βίντεο.

25/01/2019 13:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Το Βερολίνο πουλάει πυραυλικά συστήματα στο Κατάρ, παρά το εμπάργκο για τον Κασόγκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: