Αύριο η ψηφοφορία στη Βουλή: Κλείνει μετά τα μεσάνυχτα απόψε η διαδικασία των ομιλητών




Αύριο θα γίνει η ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς αποφασίστηκε από την διάσκεψη των προέδρων η διαδικασία να λήξει απόψε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.Αυτό ανακοίνωσε ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης ο οποίος διευκρίνισε ότι η ψηφοφορία θα γίνει στις 2 και μισή το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η Νέα Δημοκρατία είχε ήδη από το πρωί θέσει θέμα να μιλήσουν όλοι οι εγγεγραμμένοι ομιλητές στον κατάλογο οπότε ήταν δεδομένο ότι η συζήτηση είτε θα παρατεινόταν ως τα ξημερώματα της Παρασκευής, είτε θα μετατίθετο η ψηφοφορία για αύριο το μεσημέρι, καθώς παρά το γεγονός του περιορισμού του χρόνου σε 6 λεπτά για κάθε ομιλητή, οι εγγεγραμμένοι βουλευτές ήταν 206.

Η αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου θα αρχίσει στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 14:30, δι’ εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μέχρι σήμερα το απόγευμα είχαν μιλήσει μόνο περίπου οι μισοί από τους βουλευτές που είχαν εγγραφεί ως ομιλητές και αν η ψηφοφορία διεξαγόταν απόψε θα έπρεπε να κοπούν τουλάχιστον οι μισοί συνυπολογιζομένων των παρεμβάσεων υπουργών και πολιτικών αρχηγών.

Με δεδομένη τη δέσμευση για άνεση χρόνου στη διαδικασία και την τοποθέτηση όσων βουλευτών το επιθυμούσαν, δεν θα είχε κανένα νόημα -και για τον κόσμο που παρακολουθεί- και δεν θα ήταν σωστό να συνεχισθεί η συνεδρίαση όλη τη νύχτα και να διεξαχθεί η ψηφοφορία το πρωί, αφού δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση ή δέσμευση για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι οι ομιλητές, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φθάσουν αύριο το μεσημέρι κοντά στους 230, περισσότεροι από όσους τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παίζοντας τις καθυστερήσεις: Αποφασισμένη να παρατείνει τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας η ΝΔ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: