Αεροδρόμιο Γκάτγουικ: Κλειστό ως αύριο και με στρατιωτική παρουσία λόγω drone




Κλειστό ως το πρωί της Παρασκευής θα παραμείνει το αεροδρόμιο Γκάτγουικ, μετέδωσε το BBC, ενώ οι αρχές δηλώνουν πως το περιστατικό με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εθεάθησαν κοντά στους δριαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης, δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Σχεδόν όλες οι πτήσεις από και προς το Γκάτγουικ ματαιώθηκαν σήμερα, γεγονός που προκάλεσε χάος και εκνευρισμό στο αεροδρόμιο, λόγω των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θεάθηκαν να πετούν στην περιοχή.

Ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι προσωπικό του στρατού θα αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο και ο υπουργός, Γκάβιν Γουίλιαμσον, δε διευκρίνισε ποια θα είναι η αποστολή των στρατιωτών. Όπως έγινε όμως γνωστό, θα φέρουν «εξειδικευμένο εξοπλισμό».

Δεν σχετίζεται με τρομοκρατία λένε οι αρχές

Το περιστατικό με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θεάθηκαν να πετούν στην περιοχή του αεροδρομίου Γκάτγουικ, προκαλώντας χάος στο αεροδρόμιο, δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, ανέφερε η αστυνομία του Σάσσεξ.

“Η εκτίμησή μας, με βάση τις πληροφορίες που κατορθώσαμε να συλλέξουμε, είναι ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία”, ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Τζέισον Τίνγκλεϊ με ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε ότι η αστυνομία συνεργάζεται στενά με τη διεύθυνση του αεροδρομίου και την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και συνεχίζει να συνομιλεί για το περιστατικό με την κυβέρνηση και άλλες υπηρεσίες για την ταχύτερη δυνατή επίλυση της κατάστασης.

Η αστυνομία αδυνατεί μέχρι τώρα να εντοπίσει τον χειριστή των drone, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται στην έναρξη των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Αναφορά στο περιστατικό έκανε και η Πρωθυπουργός Μέι, εκφράζοντας τη λύπη της για την ταλαιπωρία των επιβατών και τονίζοντας ότι οι κρατικές υπηρεσίες συντονίζουν τη δράση τους με τη διοίκηση του αεροδρομίου ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η «παράνομη ενέργεια».

ΚΥΠΕ
20/12/2018 18:59

Κυκλοφοριακό χάος στη Ρώμη εξαιτίας διαμαρτυρίας οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: