“Στην βία απαντάμε με την δουλειά μας” το μήνυμα των εργαζόμενων στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




Με τον δικό τους τρόπο απάντησαν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στην βομβιστική επίθεση εναντίον του συγκροτήματος που στεγάζει τα ΜΜΕ του συκγροτήματος Αλαφούζου: Συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα σύνταξης και έβγαλαν μία φωτογραφία όλοι μαζί, η οποία δημοσιεύθηκε στην πρώτη σελίδα, με το μήνυμα “Στη βία απαντάμε με τη δουλειά μας”.

Η φωτογραφία των εργαζόμενων στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μετά την βομβιστική επίθεση εναντίον του συγκροτήματος ΜΜΕ στο Φάληρο και τίτλο “Στην τρομοκρατία απαντάμε με την δουλειά μας”

Το κείμενο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα:

“Η φωτογραφία, χθες το απόγευμα, στην αίθουσα σύνταξης της «Κ», είναι η απάντησή μας σε εκείνους που επιχείρησαν να πλήξουν την ενημέρωση, την πολυφωνία, την ίδια τη δημοκρατία, με τη βομβιστική επίθεση εναντίον του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας και ο ΣΚΑΪ.

Γιατί το κτίριο είναι πρωτίστως οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτό.

Η εφημερίδα μας συμπλήρωσε προ ημερών τα 30.000 φύλλα. Πολλά εκδόθηκαν υπό αντίξοες συνθήκες. Συνεχίζουμε…”

Η ανακοίνωση της «Κ»

“Η τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» δεν θα κάμψει κανέναν. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με επαγγελματισμό, με ανεξαρτησία και αντικειμενικότητα.

Ευχαριστούμε όλους τους ανώνυμους και επώνυμους πολίτες για τα αμέτρητα μηνύματα υποστήριξης που έχουμε λάβει.

Μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Η «Καθημερινή» κυκλοφορεί σήμερα, όπως έχει κάνει τα τελευταία 99 χρόνια, με μοναδική εξαίρεση την περίοδο της δικτατορίας.

Ελπίζουμε πως το άρρωστο φαινόμενο της στοχοποίησης των μέσων ενημέρωσης θα σταματήσει εδώ και τώρα.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία, και όχι μόνο. Οσοι έχουν την ευθύνη γι’ αυτό και για την προστασία της πολυφωνίας και της ενημέρωσης οφείλουν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.”

Κλεμμένο το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες

Ελάχιστα είναι τα νέα στοιχεία που έχει στην διαθεσή της η Αντιτρομοκρατική για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ και την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καθώς, από την έκρηξη εξαϋλώθηκε ο ωρολογιακός μηχανισμός και είναι δύσκολη έως αδύνατη η συλλογή αξιοποιήσιμων υπολλειμμάτων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το αυτοκίνητο, ένα Opel Corsa, που βρέθηκε καμένο στην οδό Ανθείου 7 στα Άνω Πετράλωνα, λίγο μετά την επίθεση είχε κλαπεί από τη Νέα Ιωνία πριν από ένα μήνα, έφερε πλαστή πινακίδα που αντιστοιχούσε σε ίδιο τύπο και μάρκα αυτοκινήτου με το ίδιο χρώμα και έγινε δυνατή η ταυτοποιησή του, από τον αριθμό πλαισίου.

Η Αντιτρομοκρατική αναζητά πιθανά στοιχεία από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, ενώ όπως φαίνεται οι δράστες το ακινητοποίησαν στη μέση του δρόμου και του έβαλαν φωτιά, για να μην είναι δυνατή η διέλευση άλλου αυτοκινήτου ή περιπολικού και να καταφέρουν να διαφύγουν με ασφάλεια.

Με πληροφορίες από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,ΣΚΑΪ

Κατασκεύασαν την “τέλεια” βόμβα: Οι δράστες είναι έμπειροι τρομοκράτες, λέει η αστυνομία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: