“Είσαι ένας αντισημίτης δικτάτορας”, απαντά ο Νετανιάχου στον ηγέτη της κατοχικής δύναμης




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ακόμα πιο σκληρή απάντηση έδωσε στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτηρίζοντας τον αντισημίτη δικτάτορα.

Προηγουμένως τόσο ο Ερντογάν, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξύβρισαν τον Νετανιάχου που απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι οργισμένος με την απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού να προχωρήσει στην κατασκευή του αγωγού EastMed, καθώς αντιλήφθηκε ότι το σχέδιο του για αγωγό από τη Μεσόγειο μέχρι την Ευρώπη μέσω Τουρκίας, ήταν ένα απατηλό όνειρο.

Ο κ. Νετανιάχου φέρεται να είπε στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν πρόκειται να δώσει τα κλειδιά της ενέργειας στο Ερντογάν.

Έγραψε σχετικά στο Twitter:

“Μόλις υπέστη το καθημερινό τρολάρισμα του αντισημίτη δικτάτορα Ερντογάν”.

Στη συνέχεια έγραψε:

“Έχει εμμονή με το Ισραήλ. Ξέρει τι είναι ο ηθικός στρατός και ξέρει τι είναι μια γνήσια δημοκρατία, σε αντίθεση με έναν στρατό που σφαγιάζει γυναίκες και παιδιά σε κουρδικά χωριά και ένα κράτος το οποίο, και λυπάμαι, γίνεται όλο και πιο δικτατορικό μέρα με τη μέρα”.

Για να προσθέσει:

“Έχει εμμονή με το Ισραήλ. Αλλά υπήρξε μια βελτίωση. Ο Ερντογάν συνήθιζε να μου επιτίθεται κάθε δύο ώρες και τώρα το κάνει κάθε έξι ώρες”.

Αγριεύουν τα πράγματα: Ο Ταγίπ και η παρέα του πυρ και μανία από το tweet του ισραηλινού πρωθυπουργού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: