Με 50 εκ. ευρώ επιδοτούνται οι Δήμοι της χώρας για κατασκευή και επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων




Με 50 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται δήμοι της χώρας για κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος». Τη σχετική δράση και χρηματοδότηση παρουσίασαν από κοινού ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης, και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της παρουσίασης νέων δράσεων του πανθομολογουμένως πλέον επιτυχημένου προγράμματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του «Φιλόδημου».

Συγχρόνως, πρόκειται για την «παρθενική» υλοποίηση κοινού προγράμματος υπουργείου Εσωτερικών-άλλου εμπλεκόμενου υπουργείου στο πλαίσιο του «Φιλόδημου». Πρόκειται για μια νέα μορφή δι-υπουργικών συνεργασιών, που ο υπουργός Εσωτερικών -όπως είπε- φιλοδοξεί να συνεχισθεί και με άλλα υπουργεία. Συγκεκριμένα, αναμένεται να συνεχισθεί με κοινό πρόγραμμα υπουργείων Εσωτερικών-Ναυτιλίας.

«Κομβική ημέρα για τις υποδομές που θα χρησιμοποιούν τα παιδιά και οι έφηβοι της επικράτειας» χαρακτήρισε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, την ανακοίνωση της επένδυσης 50 εκατ. ευρώ σε αθλητικές υποδομές ο κ. Βασιλειάδης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια χαρμόσυνη είδηση στη «σκιά των εγκληματικών οργανώσεων που προσπαθούν να έχουν θέση μέσα στον επαγγελματικό αθλητισμό».

Αλλαγή φιλοσοφίας και κουλτούρας στη χρηματοδότηση αθλητικών υποδομών

«Μετά από δεκαετίες αλόγιστων δαπανών και έργων χωρίς ειρμό, που συχνά δεν ικανοποιούσαν τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών αλλά γίνονταν στο πλαίσιο πελατειακών λογικών, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε βιώσιμες αθλητικές υποδομές παντού, μακρυά από τη λογική που χώριζε τη χώρα σε παιδιά και αποπαίδια», σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης και πρόσθεσε: «Δεν είχε ποτέ υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός για το πού θέλουμε να πάμε και με ποιες χρηματοδοτήσεις. Σήμερα, εμείς δείχνουμε πού θέλουμε να πάμε. Μιλάμε για αλλαγή φιλοσοφίας και αλλαγή κουλτούρας».

Ο κ. Βασιλειάδης πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τον κ. Χαρίτση έχει ξεκινήσει ήδη από το υπουργείο Οικονομικών, με 221 έργα προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, τα τελευταία τρία χρόνια.

«Σήμερα περνάμε σε στοχευμένα έργα με κοινωνικό προσανατολισμό» σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης, προσθέτοντας ότι η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχει τα τελευταία τρία χρόνια ταξιδέψει όλη τη χώρα και έχει καταγράψει όλα τα προβλήματα και όλες τις επισκευές που πρέπει να γίνουν σε εγκαταστάσεις. «Εχουμε αποδείξει ότι προσπαθούμε να ισοκατανέμουμε τα έργα σε όλη την Επικράτεια» είπε. «Να μην υπάρχει καμία περιφέρεια και κανένας δήμος που να είναι αποκλεισμένοι από τη χρηματοδότηση της κεντρικής κυβέρνησης. Σκοπός μας είναι να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί που να μην έχει χώρο να αθληθεί τον χειμώνα, να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις που θα τιμούν τους πολίτες και τους φορολογούμενους».

Οι ώριμες μελέτες ήδη καλύπτουν το ποσό των 50 εκατ. ευρώ και αναμένονται νέες δράσεις

Οπως είπε ο κ. Βασιλειάδης, ήδη υπάρχουν ώριμες μελέτες που θα υπερκαλύψουν το ποσό της πρόσκλησης. «Ηδη έχει περάσει στους δήμους μια διαφορετική φιλοσοφία. Και ευελπιστώ να είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε και άλλες δράσεις». Οπως είπε, μέσω της χρηματοδότησης του προγράμματος θα επιδιορθωθούν και σοβαρές ελλείψεις -σε επίπεδο μελετών και πυρασφάλειας- που έχουν πολλοί αθλητικοί χώροι, ελλείψεις που δεν έχουν επιτρέψει έως τώρα την αδειοδότησή τους. «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έρχεται να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα. Στόχος μας είναι σε μια διετία να μην υπάρχει εγκατάσταση, που να μην είναι αδειοδοτημένη και να μην πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας».

Πρότερη στοχοποίηση πολλών θυμάτων της επιθέσεως

Σε ό,τι αφορά την επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος, ο κ. Βασιλειάδης μίλησε για πρότερη στοχοποίηση, από συγκεκριμένα ΜΜΕ, πολλών από τα θύματα των επιθέσεων, «με τίτλους που παραπέμπουν σε πόλεμο». Αναφερόμενος σε κυκλώματα, σημείωσε ότι «προσπαθούν να καταστρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης έχει γίνει» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν συμπεριφορές για τις οποίες είναι γνώστες τα όργανα της Δικαιοσύνης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
20/12/2018 16:03 και 16:32

Πρόστιμα σε Παναθηναϊκό και ΌΦΗ από τη Super League για υβριστικά συνθήματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: