Ιστορική μέρα για την Ελλάδα, λέει ο Καμμένος: Έγινε πράξη η ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας




“Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την πατρίδα μας. Μια ημέρα που γίνεται πράξη μια δέσμευση απέναντι στο έθνος, απέναντι στους προγόνους μας αλλά και απέναντι στις πολιτικές μας δεσμεύσεις που αναλάβαμε πριν συγκροτήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”, είπε ξεκινώντας την ομιλία του, στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

“Ήταν μια δέσμευση που περιλαμβανόταν στην ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να φτάσουμε στη συζήτηση ενός προϋπολογισμού που δεν κατέχεται από μνημόνια, ενός προϋπολογισμού που δεν θα υποδεικνύεται από τους πιστωτές, ενός προϋπολογισμού που θα ανακτά την εθνική κυριαρχία της χώρας”, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να υπογραμμίσει ότι “σήμερα γίνεται πράξη αυτή η δέσμευση, καθώς είναι ο πρώτος προϋπολογισμός ενός ελεύθερου κράτους μετά από μια δεκαετή κρίση”.

Ο φυσικός πλούτος

  • “Δεν είναι μόνο η ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας”, επέμεινε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι αυτή τη χρονιά, αρχής γενομένης με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας, η Ελλάδα πλέον είναι ελεύθερη να εκμεταλλευτεί τον εθνικό της πλούτο και ιδιαίτερα τον υποθαλάσσιο και υπόγειο πλούτο με συμφωνίες για το φυσικό αέριο που θα αλλάξουν εντελώς τη μορφή της χώρας.

Στο κλίμα αυτό, τόνισε ότι οι Ανεξάρτητες Έλληνες εδώ και καιρό είχαν επισημάνει την ανάγκη εκμετάλλευσης των ελληνικών αποθεμάτων και αξιοποίηση τους από την Ελλάδα και όχι από κάποιο σχήμα εκχώρησης δημόσιας περιουσίας με έδρα το Λουξεμβούργο, “όπως είχε προσυπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση”.

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι αυτός ήταν στόχος απαρέγκλιτος των δανειστών, ήταν ο κύριος λόγος που Ελλάδα που μπήκε στην κρίση, ήταν ο κύριος λόγος που η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο.

  • “Αυτή η ιστορική στιγμή προετοιμάστηκε προσεκτικά από την κυβέρνηση, από το σύνολο της κυβέρνησης, από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και θέλω να συγχαρώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γι΄αυτό το αποτέλεσμα, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από το υπουργείο Εξωτερικών, διότι η θέση της χώρας σήμερα έχει πολύ μεγάλη διαφορά από τη θέση που βρισκόταν το 2012 ακόμα και το 2014”, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και επισήμανε ότι “η Ελλάδα, με διμερείς και τριμερείς και τετραμερείς συμφωνίες, μέσω της Κύπρου, στον νότο με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τα ΗΑΕ και στον βορά με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από μέρος του προβλήματος έγινε άξονας σταθερότητας και η λύση”.

Πλέον έχουμε δέσει συμμαχίες που βοηθούν τη μετεξέλιξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο, είπε ο κ. Καμμένος και επισήμανε ότι “ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη συζήτηση της στρατηγικής συμφωνίας με την Ελλάδα, έβαλε τη χώρα στο λεγόμενο plan A, που σημαίνει ότι η Ελλάδα πλέον αποτελεί τον πρώτο και κύριο σύμμαχο των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή όσον αφορά την ενέργεια”.

Στις θετικές αυτές εξελίξεις συμπεριέλαβε ότι σε λίγο καιρό θα προχωρήσει ο αγωγός σύνδεσης των αποθεμάτων από την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, μέσω της Κρήτης και της Δ. Ελλάδος, “ένας αγωγός που θα ανατρέψει τη γεωπολιτική κατάσταση της ενέργειας σε όλη την Ευρώπη”.

Στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι “ήδη στην Αλεξανδρούπολη χτίζεται η κύρια τράπεζα αποθεμάτων ενέργειας που θα βοηθήσει την απεξάρτηση της Ευρώπης από το μονοπώλιο της ενέργειας μέχρι τώρα”.

Αυτό σημαίνει ασφάλεια για τη χώρα και το πέρασμα σε μια νέα εποχή, είπε ο Πάνος Καμμένος και υπογράμμισε ότι “αυτές οι συμμαχίες έγιναν κατόπιν αποφάσεων της κυβέρνησης, με πολύ δουλειά, με κόπο, με εμπλοκή των ΕΔ που παρά την πίεση που δέχθηκαν όλη την περίοδο της κρίσης, έμειναν όρθιες και σήμερα η Ελλάδα είναι σε θέση να διεξάγει ασκήσεις, στην πολεμική αεροπορία, με καλεσμένο το Ισραήλ και αραβικές χώρες”.

“Όλη αυτή η πολιτική είναι που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση. Αλλά η οικονομική κρίση δεν ήταν η μόνη που έπληξε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Η οικονομική κρίση ήταν μόνιμα και κρίση ηθικών αξιών”, είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για να υπογραμμίσει:

  • “Ποτέ δεν ήταν οικονομικό το πλιάτσικο στον έρανο για τον καρκίνο από τον Ερυθρό Σταυρό, οι σκανδαλώδεις τροπολογίες προς όφελος των πολυεθνικών των φαρμάκων, τα δεκάδες εκατομμύρια μέσω των εικονικών τιμολογίων σε εκδότες και δημοσιογράφους της διαπλοκής για να σιωπούν και να συγκαλύπτουν, ενώ όλα αυτά ήταν χρήματα που έπρεπε να κατευθυνθούν στους πολίτες για τη δημόσια υγεία. Ποτέ δεν ήταν ζήτημα οικονομικό η υπερτιμολόγηση των δημοσίων έργων που τροφοδοτούσαν την αντιδημοκρατική διαπλοκή των βασικών μετόχων, βασικοί μέτοχοι που εξαφανίστηκαν τα χρόνια που εμείς είμαστε στην κυβέρνηση. Ποτέ δεν ήταν ζήτημα οικονομικό η διοχέτευση στο 4% των αιτούντων του 50% των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ και του ΠΔΕ αποκλείοντας τους έντιμους επιχειρηματίες, βάζοντας έτσι βόμβα στα θεμέλια της ανάπτυξης και στον υγιή ανταγωνισμό”.

Ο κ. Καμμένος είπε πως κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να αντιληφθεί ότι «αυτός που συμμετέχει σε συμμορίες κατασπατάλησης ευρωπαϊκών πόρων, δεν θα επενδύσει ούτε ένα ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία». Είπε ακόμη πως «μέρος αυτής της ανηθικότητας ήταν το γεγονός ότι κάποιοι στέρησαν χρήματα από την εθνική άμυνα για να τα βάλουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην Ελβετία», λογαριασμούς που αποκαλύπτονται σήμερα, με τη συμβολή αυτής της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ότι επί δεκαετίες, όποιος τολμούσε να αντιδράσει, γινόταν στόχος μέσα από δημοσιογραφικούς οργανισμούς που τρέφονταν παρανόμως με τραπεζικά δάνεια. Μετέτρεψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την Ελλάδα από κυρίαρχη χώρα σε αποικία χρέους, είπε και τόνισε:

  • “Σήμερα βλέπω έκπληκτος αυτούς που καταδίκασαν τη χώρα σε απαξίωση, να φορούν τον μανδύα του πατριώτη προκειμένου να διασωθούν και να εξαπατήσουν ακόμη μια φορά τους πολίτες. Εκείνους που δημιούργησαν το τεράστιο θέμα της Μακεδονίας, παραδίδοντας το γεωγραφικό προσδιορισμό ‘Βόρεια Μακεδονία’, και πήγαιναν με τα αεροπλάνα του Χριστοφοράκου στα Σκόπια, και κάνανε μπίζνες με πετρέλαια, να χρησιμοποιούν τώρα το εθνικό μείζον θέμα ως φερετζέ για την αντεθνική τους δράση”.

18/12/2018
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: