Η επόμενη μέρα της καταστροφής: Βομβαρδισμένη πόλη τα Εξάρχεια μετά τα επεισόδια (φωτό)




Με βομβαρδισμένη πόλη μοιάζουν τα Εξάρχεια στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν μετά την πορεία για τα 10 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Καμμένα αυτοκίνητα, Πέτρες, σπασμένα πεζοδρόμια και κολώνες, σκουπίδια και αναποδογυρισμένοι κάδοι, γυαλιά και κάθε είδους υλικά που μεταφέρθηκαν για να στηθούν οδοφράγματα στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και την Πλατεία Εξαρχείων, συλλέγονται από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, που έχουν εξορμήσει μαζικά, προκειμένου να αποκατασταθεί η κανονικότητα στην περιοχή και να μπορούν να κινηθούν κανονικά τα Ι.Χ. και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τραυματίες και 13 συλλήψεις

Σε 66 προσαγωγές προχώρησε, συνολικά, η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα, στις συγκεντρώσεις και πορείες για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ στη συνέχεια οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Παράλληλα, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ένας πολίτης, στην πλατεία Εξαρχείων, ο οποίος επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαγωγές, συλλήψεις και τραυματισμοί: Αμαύρωσαν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: