Έκρηξη έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου: Εκτός κινδύνου αστυνομικός και νεωκόρος




Εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε έπειτα από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού, που βρισκόταν μέσα σε μια κούτα. Ο αστυνομικος έχει τραυματιστεί αρκετά σοβαρά στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ ελαφρύτερα, ο νεωκόρος, ο οποίος βρήκε τον εκρηκτικό μηχανισμό και τον μετέφερε.

Μια πιθανότητα είναι ο λόγος της έκρηξης να προκλήθηκε από την μετακίνηση του μηχανισμού, ωστόσο δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα γεγονός που -εκτιμάται από τις αρχές- δείχνει ότι οι δράστες ήθελαν τραυαμτίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε, στις 07:10, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, έγινε τηλεφώνημα από νεωκόρο του ναού στην ‘Αμεση Δράση για ύποπτη κούτα που βρισκόταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο 401 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό. Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Open TV, μέσα στο κουτί, υπήρχε ρολόι, εκρηκτική ύλη και κάποια μπουκάλια, γεγονός που καταδεικνύει ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό.

Σοκαρισμένος από την έκρηξη του σημειώθηκε το πρωί μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά, δήλωσε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Από ότι φαίνεται ευτυχώς ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, δεν κινδυνεύει η ζωή του, αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε.

Όπως περιέγραψε ο κ.Στράτος Μαυροειδάκος, ο αστυνομικός «επέβαινε σε περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων. Έφτασε στο σημείο και κατά την προσέγγισή του υπήρξε έκρηξη. Φαίνεται να είναι μικρής ισχύος μηχανισμός ευτυχώς».

Το αντικείμενο σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ανέφερε, είχε μετακινηθεί από κάποιον άνθρωπο της εκκλησίας.

«Φαίνεται ότι ήταν στα σκαλάκια της εκκλησίας, επειδή μετακινήθηκε, αν ήταν απλά γκαζάκια, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός», εκτίμησε.

«Μου προκαλεί σοκ ότι ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός έξω από εκκλησία και μάλιστα χωρίς τηλεφώνημα», ανέφερε ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και  είπε ότι η έκρηξη δεν ήταν ισχυρή και πως από όσα είδε ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Τα βίντεο δημοσιεύθηκαν η ιστοσελίδα του ΕΘΝΟΥΣ

Μικρή έκρηξη κοντά στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στη Σκουφά: Υπάρχουν τραυματίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: