Διάγγελμα Μακρόν με στρατηγική υποχώρηση στο θέμα των φόρων αποκαλύπτει γαλλική εφημερίδα




Το βράδυ της Δευτέρας ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στο γαλλικό λαό, ανακοινώνοντας νέα μέτρα προκειμένου να ανακόψει το ρεύμα των «Κίτρινων Γιλέκων».

Ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει μέτρα για την αγοραστική δύναμη και τη φορολογική δικαιοσύνη, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στο Ελιζέ, η οποία γράφει πως την Παρασκευή ο Μακρόν υποδέχθηκε στο Ελιζέ τους δημάρχους:

«Μήπως ο πρόεδρος άκουσε το μήνυμα από το δρόμο; Θέλω να δω όλους τους δημάρχους της Γαλλίας!», φέρεται να είπε την Παρασκευή αποφασισμένος να επανασυνδεθεί με τη χώρα», προσθέτει η γαλλική εφημερίδα.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί φόροι, πάρα πολλοί φόροι, υπερβολική φορολογία σε αυτή τη χώρα», φέρεται να παραδέχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Μετά από οκτώ ημέρες σιωπής, ο αρχηγός του κράτους ενημέρωσε τους δημάρχους ότι θα μιλήσει τη Δευτέρα το βράδυ στην τηλεόραση για να απαντήσει στα οργισμένα «Κίτρινα Γιλέκα». Δεν θα πάει με άδεια χέρια και αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με την αγοραστική δύναμη και τη φορολογική δικαιοσύνη», αναφέρουν οι πηγές.

Με πληροφορίες από «Le Parisien»

Σκηνές χάους στο Παρίσι με ανυπολόγιστες ζημιές και τραυματίες: Πρόταση μομφής κατά του Μακρόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: