Δεν καταθέτει τα όπλα η Μέι μετά την πρόταση μομφής: Θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις




Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μίλησε μπροστά από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής εναντίον της ηγεσίας της, που θα γίνει απόψε.

“Υπηρέτησα αυτό το κόμμα”, είπε η πρωθυπουργός Μέι και θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις” στην σημερινή ψηφοφορία.

“Μια αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος αυτή τη στιγμή θα θέσει σε κίνδυνο την χώρα μας”.

“Υπηρετώ το εθνικό συμφέρον”, είπε η Μέι και θεωρώ ότι μια συμφωνία με την ΕΕ είναι εφικτή, “είναι στο χέρι μας”.

“Συναντήθηκα χθες με ηγέτες της ΕΕ, σημειώνουμε πρόοδο”, είπε η Μέι και σημείωσε ότι θα παραμείνει στο Λονδίνο και δεν θα μεταβεί στο Δουβλίνο όπως είχε προγραμματίσει.

Η Μέι δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για αβεβαιότητα και ότι υπάρχει ο κίνδυνος να παραδοθεί ο έλεγχος των διαπραγματεύσεων για το Brexit στους Εργατικούς.

Μπρέιντι: Δεν μπορεί να εξεπλάγη η Μέι

Δεν μπορεί να εξεπλάγη η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σχετικά με την ενεργοποίηση της πρότασης μομφής εναντίον της και θέλει να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής των Τόρις που θα διοργανώσει την ψηφοφορία Γκέιαμ Μπρέιντι.

Ερωτηθείς πως αντέδρασε η Μέι όταν της τηλεφώνησε χθες το βράδυ για να της ανακοινώσει ότι θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία, ο Μπρέιντι, πρόεδρος της ονομαζόμενης Επιτροπής 1922, απάντησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC: “Δεν θέλω να αναφερθώ στη διάθεση της πρωθυπουργού, αλλά πιστεύω ότι έχει επαγγελματική (συμπεριφορά) και ότι θέλει να προχωρήσει (η διαδικασία) το ταχύτερο δυνατό”.

Από τη δική μου πλευρά πιστεύω ότι είναι σαφές προς το συμφέρον της χώρας, όπως και προς το συμφέρον της κυβέρνησης και του Συντηρητικού Κόμματος”, πρόσθεσε.

Πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι: Αναμένονται δηλώσεις της πρωθυπουργού (Live)

12/12/2018 11:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: