Άγριος καυγάς μέ δηλώσεις από τον Αλαφούζο και τον Παππά με αφορμή τη βόμβα στον Σκάι




Στη δήλωση του ιδιοκτήτη του Σκάι, Γιάννη Αλαφούζου, ότι ηθικός αυτουργός της επίθεσης εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού και της εφημερίδας Καθημερινή, είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, απάντησε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, ο οποίος απέρριψε τον ισχυρισμό ως χυδαίο και γελοίο.

Η βομβιστική επίθεση δημιούργησε αντιπαράθεση, ενώ αρχικά φάνηκε να κυριαρχεί ένα μήνυμα ενότητας εναντίον των τρομοκρατών.

Συγκεκριμένα:

  • Επιχείρημα, μεταξύ χυδαίου και γελοίου, ότι ενέπνευσε τους βομβιστές η απουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΚΑΙ, αναφέρει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς με ανάρτηση στο twitter.

«Νωρίς το πρωί καταδικάσαμε την επίθεση. Ζητήσαμε να μην εργαλειοποιηθεί. Μέχρι το μεσημέρι έγινε η προβλεπόμενη συνεπαγωγή. Τους βομβιστές, λένε, ενέπνευσε και καθοδήγησε η απουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΚΑΙ. Ένα επιχείρημα από τη γκρίζα ζώνη μεταξύ χυδαίου και γελοίου», αναφέρει ο κ. Παππάς.

  • Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του ομίλου Γιάννης Αλαφούζος, έκανε χθες το βράδι την δήλωση ότι ηθικός αυτουργός της επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Αλαφούζος δήλωσε πως υποχρέωση κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης και έκανε λόγο για εκστρατεία λάσπης κατά του ΣΚΑΪ από το 2014:

«Στον ΣΚΑΪ πάντα πιστεύαμε στην ελευθερία της έκφρασης και στην πολυφωνία. Πιστεύουμε μάλιστα ότι είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να υπερασπίζεται αυτής της πολυφωνίας και της ελευθερίας της έκφρασης. Δυστυχώς από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης εναντίον του ΣΚΑΪ και μια εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων εις βάρος μας. Συνεπώς πιστεύω ότι βασικός ηθικός αυτουργός για την σημερινή επίθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.” δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι του σταθμού (δημοσιογράφοι και διοικητικό προσωπικό) δηλώνουν σε κάθε τόνο πως η τρομοκρατική επίθεση δεν πρόκειται να τους φοβίσει και να τους φιμώσει.

«Συκοφαντία που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις δηλώσεις του προέδρου του Ομίλου ΣΚΑΙ

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ είναι μια εγκληματική ενέργεια, που καταδικάστηκε απερίφραστα από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους. Φαίνεται, όμως, ότι ο κ. Αλαφούζος άδραξε την ευκαιρία της επίθεσης για να εντείνει αυτό που κάνει τρία χρόνια τώρα από τα μέσα ενημέρωσης των οποίων είναι ιδιοκτήτης. Τη συκοφαντία, που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Με τις ανοησίες του κολλητού του κ. Γεωργιάδη, ‘Αρη Πορτοσάλτε, περί ηθικής αυτουργίας της κυβέρνησης, τις οποίες επαναλαμβάνει ο κ. Αλαφούζος, επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αφήσουμε τους άθλιους προπαγανδιστές, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των «ηθικών αυτουργών της τρομοκρατίας» στα τηλεοπτικά τους πάνελ».

ΕΣΡ για επίθεση σε «ΣΚΑΙ»: Παρόμοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας

Την Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης απασχόλησε σήμερα η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ». Το ΕΣΡ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «παρόμοιες ενέργειες στρέφονται κατά της ελευθερίας της έκφρασης, της πολυφωνίας και εν τέλει της δημοκρατίας».

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσαν και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΡ, οι οποίοι επισημαίνουν ότι «έχοντες τη δυσάρεστη εμπειρία της άνοιξης του 2014, όταν οι εγκαταστάσεις μας επλήγησαν από την τοποθέτηση βόμβας και της μετέπειτα προσπάθειας να επαναλειτουργήσουμε, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας απέναντι στους εργαζόμενους στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ. Ευχόμαστε την ταχύτερη δυνατή επαναφορά σε ανθρώπινες συνθήκες λειτουργίας και καταδικάζουμε κάθε είδους βίαιες και επιθετικές μεθόδους “διαφωνίας” στο χώρο της Ενημέρωσης και στη Δημοκρατία».

ΕΣΗΕΑ: «Αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων»

Η Ένωση Συντακτών στην ανακοίνωσή της «καταδικάζει απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού Σταθμού «ΣΚΑΙ» και της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», που σημειώθηκε σήμερα στις 2.37 τα ξημερώματα. Η βομβιστική επίθεση επιχειρεί να πλήξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό».

Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι «οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και είναι καταδικαστέες από όλο το δημοκρατικό φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας. Καλούμε τις αρχές να εντοπίσουν το συντομότερο και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους δράστες της επίθεσης. Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό με κύρος και αξιοπιστία. Στεκόμαστε όλοι αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων του «ΣΚΑΙ» και της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ».

Τρομοκρατική ομάδα με έμπειρες κινήσεις και άρτιο πλάνο πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: