Τρομοκρατική ομάδα με έμπειρες κινήσεις και άρτιο πλάνο πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΪ




Με απόλυτο συγχρονισμό και μεθοδικότητα φαίνεται πως κινήθηκαν τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας που τοποθέτησαν την βόμβα στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στο Φάληρο.

Στο επιχειρησιακό σκέλος ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν δείχνει έμπειρη και καλά συντονισμένη ομάδα, ενώ σε επίπεδο υποδομών και μέσων, τόσο ο εκρηκτικός μηχανισμός, όσο και οι επικοινωνίες και τα οχήματα διαφυγής, χρησιμοποιήθηκαν αποτελεσματικά και χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την σχεδιασμένη επίθεση.

Το OPEL ASTRA που βρέθηκε στο Κουκάκι και το οποίο είναι πλέον δεδομένο ότι ανήκει στους δράστες, κάηκε ολοσχερώς και είναι πλέον θέμα μέσων που διαθέτει η Αντιτρομοκρατική για να εντοπίσει πιθανά ίχνη. Το άφησαν εκεί οι επιβάτες του, του έβαλαν φωτιά και εξαφανίστηκαν στη νύχτα, μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με τα όδα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN το σημείο στο οποίο επέλεξαν οι δτάστες της επίθεσης για να τοποθετήσουν το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό (στην μπάρα του δρόμου, πάνω από μία υπόγεια διάβαση, απέναντι από το κτήριο του δημοσιογραφικού συγκροτήματος) είναι τυφλό, δηλαδή δεν καλύπτεται από τις κάμερες ασφάλειας που υπήρχαν.

Την ίδια στιγμή, συνεργοί τους από το κέντρο της Αθήνας, χρησιμοποίησαν κινητά τηλέφωνα με μη εντοπίσιμο IMEI που έχουν αλλάξει χέρια εκατοντάδες φορές για να κάνουν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον ΑΝΤ1 και την ιστοσελίδα Zougla.

Θεωρείται δεδομένο από τις αρχές ότι το κρίσιμο διάστημα που μεσολάβησε από την τοποθέτηση του σακιδίου στις μεταλικές μπάρες έως τη στιγμή που έγιναν τα τηλεφωνήματα ήταν όσος χρειαζόταν για να απομακρυνθεί με ασφάλεια από το σημείο η επιχειρησιακή ομάδα και κατόπιν οι συνεργοί έκαναν τις κλήσεις και έδωσαν χρόνο 45 λεπτών -αρκετά μεγάλο για τέτοιες περιπτώσεις- καθώς το σακίδιο με την βόμβα θα μπορούσε να έχει εντοπιστεί άμεσα από τις δυνάμεις ασφαλείας και η επιχείρηση να καταλήξει σε φιάσκο.

Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ οι αρχές έχουν καταλήξει σε δύο πρόσωπα γνωστά στις αρχές που φέρεται να συμμετείχαν στην επιχείρηση κάτω από την ομπρέλα της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, που είχε πλήξει με βόμβα το Εφετείο Αθηνών, καθώς ο τρόπος δράσης και η ανάλυση από την έκρηξη και την διάχυση του ωστικού κύματος παρουσιάζει βασικές ομοιότητες.

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ/OPEN/ΣΚΑΙ

Ολόπλευρη στήριξη σε εργαζόμενους και διοίκηση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και του ΣΚΑΪ από το OPEN

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: