Παιγνίδια πολέμου από τον Τσαβούσογλου: Μήπως η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για σύγκρουση;




Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ

Διαβάζοντας με προσοχή τις δηλώσεις του Υπουργού των εξωτερικών της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου στις 15/11/2018, διαπιστώνει κανείς μια κατακόρυφη ποιοτική αναβάθμιση των απειλών της Τουρκίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μας είπε με τον πιο προκλητικό τρόπο, ότι η Τουρκία έχει και άλλη επιλογή πέραν της Διπλωματίας για να πετύχει τις παράνομες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο, στη Κύπρο, στη Ν.Α Μεσόγειο.

Προφανώς η άλλη επιλογή στην οποία αναφέρεται ο κύριος Τσαβούσογλου είναι ο πόλεμος, εάν η Ελλάδα επεκτείνει μονομερώς, όπως προβλέπεται στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, άρθρο 3, την Αιγιαλίτιδα ζώνη της, στα 12 ν.μ.

Αυτή η δήλωση σε συνδυασμό με τους επτά χάρτες που αποκάλυψε η καθημερινή στις 18/11/2018 με τους οποίους η Άγκυρα διατυπώνει τις διεκδικήσεις της στην Ν.Α Μεσόγειο, έπρεπε άμεσα να κινητοποιήσει όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Δυστυχώς όμως βλέπουμε τη κυβέρνηση να ασχολείται με το πώς θα βρει τρόπο να απολύσει από το Δημόσιο τους 10000 ιερείς και να θεσπίσει την ουδετερότητα της πολιτείας σε σχέση με την Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, ενώ η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα ο αρχηγός της Ν.Δ δυστυχώς έσπευσε να τραβήξει το αυτί του βουλευτή του κόμματος του κυρίου Αντωνιάδη, γιατί τόλμησε να κάνει ερώτηση στο Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της πατρίδας μας, για το ποια θα ήταν η αντίδραση της χώρας μας εάν το Barbaros παραβίαζε την Ελληνική υφαλοκρηπίδα, ερώτηση την οποία ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης θα έπρεπε να κάνει στον κ. Τσίπρα στα πλαίσια της ώρας του Πρωθυπουργού.

Δυστυχώς όμως για μια άλλη φορά είμαστε κολλημένοι στο δόγμα του κατευνασμού και γι’ αυτό η Άγκυρα συνεχώς γίνεται όλο και πιο επιθετική σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Μάλιστα οι Τούρκοι στα πλαίσια της επικοινωνιακής καταιγίδας που αναπτύσσουν διέρρευσαν στα ΜΜΕ ότι οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στα Ίμια, χάρη στο στρατιωτικό φυλάκιο με ραντάρ που κτίστηκε στο νησί Τσαβούς απέναντι από τα Ίμια. Αυτή η διαρροή στα Μ.Μ.Ε δεν είναι τυχαία, αν σκεφθεί κανείς ότι σε μερικές ημέρες θα ξεκινήσει το ψάρεμα της τσιπούρας στα Ίμια και θέλουν να αποκλείσουν τους Έλληνες ψαράδες, αλλά την απάντηση στους Τούρκους θα την δώσουν κυρίως οι ψαράδες της Καλύμνου αφού τα Ίμια είναι Ελληνικά. Άλλωστε και το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας με χάρτη που κυκλοφόρησε το 1994 δείχνει τα Ίμια εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων και μάλιστα με το ελληνικό τους όνομα.

Έκδοση Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας. 

Μετά από μια τέτοια δήλωση που ουσιαστικά ο Τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών ανακοινώνει ότι εάν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί τις απαιτήσεις της Άγκυρας, θα υπάρξει πολεμική σύγκρουση, οφείλουν οι ΗΠΑ διά του πολυπράγμονος Πρέσβη τους στη χώρα μας, κυρίου Πάιατ, να εγκαταλείψουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και να πάρουν σαφή και καθαρή θέση, ανακοινώνοντας ότι το σημερινό status στο Αιγαίο και στη Ν.Α Μεσόγειο είναι κατοχυρωμένο από Διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις και ότι δεν μπορεί η Τουρκία να είναι μονίμως ο Διεθνής ταραξίας στη περιοχή.

Είναι καιρός αφού έτσι και αλλιώς οι ΗΠΑ τα έχουν πάρει όλα από τη χώρα μας και μάλιστα από αριστερή κυβέρνηση και χαρακτηρίζουν την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας στο Περιφερειακό σύστημα ασφάλειας (Βαλκάνια – Ν.Α. Μεσόγειος), να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ των Ελληνικών και Κυπριακών Δικαίων. Ας πιέσουν οι πολιτικοί μας προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Αλήθεια τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση, μετά τα όσα είπε ο Τσαβούσογλου; Έπρεπε να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει επί τέλους μια αντίδραση που θα έστελνε προς φίλους και συμμάχους ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η χώρα μπορεί έμπρακτα να διασφαλίσει τα Εθνικά της συμφέροντα με μια σειρά μέτρων που θα υλοποιήσει και δεν θα μείνει στα λόγια.

Μέσα σ’ αυτή τη ζούγκλα των διεθνών παιγνιδιών που κυριαρχούν τα συμφέροντα και όχι το δίκαιο, η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας επιτέλους είναι υποχρεωμένη να συνειδητοποιήσει ότι την επιθετική ρητορική της Τουρκίας δεν μπορούμε να την προσπερνούμε χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς να αποκαλύπτουμε και να καταγγέλλουμε συνεχώς την Άγκυρα σε όλους του Διεθνείς οργανισμούς για την συμπεριφορά της, στη λογική ότι αυτές οι δηλώσεις γίνονται γιατί η Τουρκία βρίσκεται εκτός του ενεργειακού παιγνίου όπως αυτό εξελίσσεται στη Ν.Α Μεσόγειο, με επίκεντρο την Κυπριακή Α.Ο.Ζ, ή ότι γίνονται για εσωτερικούς λόγους;

Οφείλουμε να αντιδράσουμε ουσιαστικά γιατί διαφορετικά επιβεβαιώνουμε την πολιτική της Άγκυρας ότι το casus belli μας έχει τιθασεύσει και ότι είναι μια πετυχημένη συνταγή.

Στην Ε.Ε της οποίας είμαστε μέλος τόσον εμείς όσον και η Κύπρος και μάλιστα στο σκληρό πυρήνα της, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεση μας και να λειτουργήσουμε με τρόπο ώστε να σταματήσει η Ένωση να συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα, και μάλιστα να εκταμιεύει ετησίως 10,5 δις ευρώ στη Τουρκία.

Πότε επιτέλους θα πάρει κατασταλτικά μέτρα το Διευθυντήριο των Βρυξελών όταν σε μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης όπως είναι η Κύπρος υπάρχει 40 χιλ. στρατός κατοχής και απειλείται με πόλεμο η Ελλάδα εάν ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και στη Ν.Α Μεσόγειο;

Δυστυχώς δεν υπάρχει ουσιαστική απάντηση της χώρας μας στους τεράστιους εξοπλισμούς που υλοποιεί η Τουρκία σε όλους τους κλάδους των ενόπλων Δυνάμεων της, προκειμένου διά της ισχύος των όπλων της να επιβάλει τα συμφέροντα της στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Μεσογείου, κουρελιάζοντας στην κυριολεξία το Διεθνές Δίκαιο.

Γι’ αυτό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μαζί με την ηγεσία των Ε.Δ. άμεσα, ενώπιος ενωπίω, επιβάλλεται να σχεδιάσουν την αντιμετώπιση της Τουρκικής απειλής μέσα από μια προσέγγιση γεωπολιτική με στόχο ένα Ελληνικό Αμυντικό Δόγμα που πραγματικά θα διασφαλίζει τα Εθνικά Συμφέροντα τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Κύπρο.

Αν σήμερα ακόμα οι στρατιωτικοί συσχετισμοί είναι τέτοιοι που η Τουρκία δεν αποτολμά τη σύγκρουση ιδιαίτερα στο χώρο του Αιγαίου και εμείς συνεχίσουμε να την αντιμετωπίζουμε με επιλογές κατευνασμού, στο εγγύς μέλλον τα πράγματα θα είναι ζοφερά για τη χώρα μας.

Με δεδομένα τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί μονοσήμαντη αναγκαιότητα η δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ώστε να υπάρχει η συνεχής λειτουργία εξωτερικής, αμυντικής και όλων των άλλων πολιτικών που αποτελούν τον σκελετό της ασφάλειας της χώρας, γιατί η Ελλάδα δεν ανήκει ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στην Ε.Ε, αλλά πρώτα και κύρια ανήκει στους Έλληνες.

Δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι τα τελευταία δέκα χρόνια η κακή μας οικονομική κατάσταση, για να μην προχωρήσουν συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν ανάγκη οι Ε.Δ ώστε να υπάρχει ισορροπία δυνάμεων κατά το καλύτερο δυνατόν, για να σταματήσει και η προπαγάνδα για την υπεροπλία της Τουρκίας την οποία αναπαράγουν με τον πιο εφιαλτικό τρόπο τα Ελληνικά Μ.Μ.Ε, χωρίς ταυτόχρονα να γίνεται καμμιά αναφορά στα τρομακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ε.Δ. της Τουρκίας στο πόλεμο με το PKK, που έχει σαν αποτέλεσμα να μετρούν 40 χιλ. νεκρούς στρατιώτες, ότι η Συρία μετατρέπεται σε Τουρκικό Βιετνάμ και με μια οικονομία που στην κυριολεξία παραπαίει.

Αν θέλουμε ως Λαός να μην επαληθευτούν ποτέ οι πολεμικές ιαχές όλου του πολιτικού κόσμου της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, για να διασφαλίζουμε σταθερά και διαχρονικά την Ειρήνη πρέπει να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο.

Αυτή δυστυχώς την πραγματικότητα έχει καταγράψει η Ιστορία την οποία δεν μπορούμε ούτε να αγνοούμε ούτε και να περιφρονούμε, αλλά πρέπει να την σεβόμαστε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
Κάλυμνος 24/11/2018

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Η βαριά κατηγορία του Τσαβούσογλου εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ: “Μόνο το χρήμα μετράει”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: